reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

gratuluje dziewczyny!!! bradzo sie cieszę...i mam takie pytanie, usg genetyczne robi lekarz prowadzący, czy trzeba we własnym zakresie się umawiać gdzie indziej??w sensie czy płatne czy nie. chodzę na nfz. bo ja na nfz idę 12.11 i chyba wtedy powinien mi zrobic??

a wczoraj bylam na nieplanowanej płatnej...mąż zadowolony, że mógł zobaczyć ja też bo opinia od innego lekarza zawsze przydatna no i wlaśnie zaproponował usg 4d z badaniem genetycznym za dwa tyg za 150 zł i nie wiem czy iść czy nie??co o tym sądzicie??

rodzinka i część znajomych poinformowani, wszyscy się ciesza i my też :happy2:

reklama
Fladra w moim przypadku moj lekarz prowadzący nie wykonuje tego badania i trzeba sie umawiać we własnym zakresie. Ja za usg genetyczne plus biochemia ( chce miec wiecej % pewności) zapłace 250zł. Mówie zapłacę bo teraz po nie udanym lekarz nic ode mnie nie chciał wziąć.

Famale dlaczego twój lekarz nie robi genetycznego?

Z tego co wiem, w Pl jest to jedno z badań obowiązkowych.

Ja bym za 150 zł na 4d poszła :tak:
Też się zastanawiam, czy sobie nie zafundować.

Nie robi bo nie ma dostatecznie dobrego sprzętu ( o ta rozdzielczość chodzi). No i to gabinet prywatny bez laboratorium. A ja chce usg genetyczne plus biochemie i to juz wykonują specjalistyczne kliniki.

kurcze, denerwują mnie ci lekarze...wszystko na własną rękę trzeba się dowiadywać...
mógł mnie oświecić ostatnio co mi będzie robił, albo że nie ma np. sprzętu odpowiedniego, ale że w tym czasie trzeba i zebym sie umówiła...ah no cóż jak 8.11 pójde załozyć kartę to położnej się zapytam

dzięki za odpowiedź

a witaminki mnie jeszcze nurtują...położna chce mi "wcisnąć"witaminki za 76zł i nie wiem czy kupić, czy są jakieś tanie i dobre w aptekach czy coś??nie pamietam tylko czy to na miesiąc czy jak ale byłam w szoku, więc bardzo mozliwe

Ostatnia edycja:
Wszystko zależy od lekarza. Mój jak byłam na wizycie w 10 tc powiedział mi od kiedy do kiedy mam czas na zrobienie badania itp. wyjasnil dlaczego go nie robi i polecił lekarza (klinike) jak powiedziałam że chce usg i biochemie (test PAPP-A).

Bobo 11w4d 7b27c2b17bf37.jpg

reklama
Do góry