reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

To ja tez sie pochwale chociaz mialam jeszcze cicho siedziec... W poniedzialek widzielismy naszego szkraba, byl to poczatek 10go tygodnia i mial 25mm i nie wiem czy troszke nie za maly? Tetno mial wysokie 180 i tez mnie to martwi, u was dziewczyny widze ze zazwyczaj sporo mniej... No ale lekarz nic nie powiedzial no a jak by to byl powod do zmartwien to by chyba sie nie krepowal powiedziec prawde. Prosilismy go zeby powiedzial nam jak najwiecej sie da bo w UK ciezko o jakies szczegolowe informacje. No i ogolem stwierdzil ze wszystko wyglada w jak najlepszym porzadku. A za 2 tyg wypada kolejne usg no ale juz w anglii wiec na rewelacje nie licze. Pozdrawionka

reklama
Jestem już po wizycie no ale nie udało się zrobić tego USG genetycznego. Bobo cały czas było do nas ustawione przodem i ni cholery nie chciał sie ustawić profilem aby pobrać te miary. Lekarz telepał moim brzuchem i telepał a ten uparciuch tylko kciuka ssał. Za tydzień robimy jeszcze raz

ja już parę razy czułam takie jakby 'bulgotanie' ale nie w jelitach tylko w macicy. Pierwszy raz zauważyłam to w pracy jakiś tydzień temu. Zresztą ja bym się nie zdziwiła jakbym była dalej niż w 11 tyg i brzuch duży i objawy przeszły i w ogóle mam wrażenie że na USG może wyjść suprise :p

a ja się dziś wystraszyłam że aż na pogotowiu wylądowałam ........... bolał mnie brzuch i trochę plamiłam ale na szczęście jest wszystko ok ...!!! Dzięki Bogu... i teraz mogę spać spokojnie i mój M też bo go nastraszyłam :) hiii

Agara ale miałaś nieprzyjemną przygodę. Dobrze, że wszystko jest ok.

Oxiczka na pewno wszystko jest ok, skoro lekarz nic nie mówił.

Famale niezły mały. Ale dzięki temu troszkę więcej sobie na niego popatrzycie :-D

reklama
To jedyne pocieszenie, że go więcej pooglądamy niż planowaliśmy. W pon (29.10) wizyta u ginekologa a w śr (31.10) powtórne usg genetyczne. Bobo ściana... telepanie brzucha, śmiech, kichanie i kucanie a bobo dalej ułożone do nas przodem. Poruszał nóżkami i rączki do buzi brał ale na bok nie chciał się przewrócić. Całe 4,80 cm uporu

Do góry