reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

ja też mam wrażenie że kilka razy poczułam dzidulka, ale wierzyć mi się nie chce, że to już... z gorszych wieści to łożysko nisko na przedniej ścianie... no może się podniesie, w poprzedniej ciąży też tak miałam na tym etapie, a potem było OK. mam nadzieję, ze tym razem będzie tak samo...

a na usg maluch spał musiałam kaszleć i ruszać brzuchem żeby się obrócił:-D

reklama
U mnie na pewno nie są to ruchy jelit. Pamiętam, że w 1 ciąży też poczułam wcześniej niż w tym "przepisowym" 20 tygodniu, to było takie łaskotanie motylków. Teraz czuję 1-2 razy dziennie takie puk-puk :D

"przepisowo" to miedzy 18 a 20 tygodniem dlatego ze wiekszosc kobiet wlasnie wtedy czuje pierwsze ruchy do 23tygodnia powinno sie czuc sa kobiety ktore czuja wczesniej zwlaszcza w kolejnych ciazach skoro piszesz ze to nie jelita to pewnie dzidzia daje znaki

fiołkowa no ty juz jestes w "temacie". To kolejna Twoja ciąza wiec wiesz czego "wypatrywac". W pierwszej ciazy pozniej odczuwa sie ruchy. Wiec ja cierpliwie czekam. chociaz chcialabym czasami dostac kopa od malucha;D

Ja też jestem pewna, że to dzidziuś :tak: Czuję jak się rozpycha.

A w pierwszej ciąży ok 16 -17 tygodnia czułam, więc też szybciej niż piszą w necie.

Noelle ja myślę, że ty już niedługo też poczujesz.

Dziękuję za wszystkie zaciśnięte &&&&&&&&& :) :)

Nie dostałam dziś zdjęcia i nie mierzyła go dziś ale podglądałyśmy malucha, spał przy badaniu i gin. musiała go obudzić, kilka razy delikatnie puknęła w brzuch ... normalnie tak zaczął skakać i machać rekami i nogami, normaalnie cudnie :)
Powiem wam że wyglądał jak mały człowieczek.

Fiołokowa mi też się wydaje, że czuję ruchy dzidziola :) to takie bardziej puk-puk w brzuchu :) jakby jego podskoki:) myślę, że jeżeli to ruchy to będzie je coraz częściej czuć :)

reklama
Do góry