reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

hej dziewczyny:-D ja mam dziś nieplanowaną wizytę...mężu stwierdził, że on tez chce widzieć zanim powiemy rodzinie, więc zapisał mnie prywatnie do lekarza który nie ma nic pzreciw mężom :cool2: przynajmniej będę miała opinie innego lekarza (choć nie wiem czy to dobrze:eek:) wieczorem albo jutro dam znać co sie zmienilo przez 3 dni u mojego malucha:-)

reklama
Witam Brzuchatki

Wiem malo pisze ale czytam tyle ze na napisanie czasem czasu brakuje. Oczywiscie bardzo pozytywnie zazdroszcze wam udanych wizyt fotek bijacyh serduszek tutejsza angielska sluzba zdrowia testuje moja cierpliwosc i zaoferowala mi dopiero usg 6.11 czyli 13tc wiec nie tylko ty kochana Sembonzakura jestes w tak durnej sytuacji, oni po porstu maja mnie gdzies dokpoki nie ukoncze pierwszego trymestru.

Mam domowego doplera ale tez jeszcze nic nie slychac pierwsze dopiero uslyszelismy ok 12.5tc wiec mamy jeszcze czas ale tak cholernie sie martwie co prawda zadnego krawienia nie mialam zadnych boli brzuch rosnie ale nie wiedza jest okrpona i strasznie meczy wiec pozostaje czekac....

witam, dawno mnie nie było, bo sie działo...

karlaczek, bardzo mi przykro:( światełko dla Krystianka (*) i mam nadzieję, że szybko Wam się uda ponownie zafasolkować i doczekać się dzidziusia!

ja dziś odebrałam wyniki badań prenatalnych - niestety nie dali żadnych zdjęć, ani jednego!!!! - ale w zeszły piątek czyli wg OM 12+2 dzidul miał 5,23 cm, kośc nosowa na miejscu. przezierność 1,5, zastawka trójdzielna OK, przepływy żylne OK (to były jakieś markery genetyczne), obie ręce widoczne, obie stopy widoczne, główa i mózg prawidłowe, kręgosłup i brzuch w normie, żołądek i pęcherz moczowy widoczne... serce: zwrócone koniuszkiem w lewą stronę - ktoś wie o co chodzi????
prawdopodobieństwo z. downa 1: 3238, edwardsa - 1: 7458, patau - 1:23513... więc chyba wszystko OK, nie wiem o co chodzi z tym sercem, pewnie zaraz zacznę grzebać...
aha, wymiar dwuciemieniowy BPD - 16,1 mm, serce = 159 uderzeń, pępowina trzynaczyniowa

Ostatnia edycja:
image.usg..jpgFota, na dowod, ze dzidziulek jest i wyglada juz coraz bardziej jak dzidziulek :)

Załączniki

• image.usg..jpg
    image.usg..jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Nie odzywałam się, bo jakoś mi się przykro zrobiło, że ostatnim razem wszyscy zignorowali moją notkę o plamieniu.
Wizytę miałam wtedy nieplanowaną i okazało się, że odkleja mi się kosmówka. Dostałam dużą dawkę luteiny, chociaż lekarka zaznaczyła, że to tylko na uspokojenie sumienia, bo kosmówka albo się sama przyklei, albo nie. Plamiłam jeszcze przez jakiś czas, ale na szczęście przestałam. Następną wizytę miałam 23.10 (we wtorek). Kosmówka na szczęści się przykleiła i jak na razie jest w porządku. Z dzidziorem też. Ma wszystko, co potrzeba, prawie 69 mm i genetycznie też dobrze.

Cieszę się, że Wasze dzidziorki też pięknie rosną :) Oby rosły zdrowo :)
Do zobaczenia :)

Załączniki

• Schowek3.jpg
    Schowek3.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 58
Do góry