reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Ewusia po takim tekście zaczęłabym wątpić w kometencje tego lekarza...38, a nawet 37 tydzień to już jest DONOSZONA ciąża! U mnie mówią nawet że moja jest donoszona, bo dostałam kilka tyg temu sterydy na rozwój płuc. Od 37 tygodnia już tylko rośnie. Jaki inkubator?! Niech on sobie głowę w inkubator wsadzi!

reklama
tak na prawdę ciąża jest donoszona po skończonym 37 tc a do inkubatora niestety dziecko może trafić urodzone nawet po terminie,to już zależy od kilku czynników.ale skoro nic się nie dzieje to nie ma co się śpieszyć,koleżanka w listopadzie miała planowaną cc i też dopiero w 40 tc jej robili.

No właśnie wiem że nie normalny, dziadek stary 65 :-) on tylko mi pisał papierek o zakwalifikowaniu do CC. Kurcze ale pewnie już za późno by wybrać inny szpital... eh

Ewusia - dopóki nie urodziłaś, to nie jest za późno na zmianę szpitala ;-) próbuj

chociaż jak teraz leżałam, to urodziła dziewczyna córcię w 40 tc i malutka leżała w inkubatorze i miała kłopoty z oddychaniem, a lekarze twierdzili, że ma cechy wczesniactwa
także różnie to bywa z donoszoną ciażą
ale to są pojedyncze przypadki

Cesarek chyba nie ma aż tyle, żeby trzeba było się dużo wcześniej zapisywać. Ja bym pojeździła i popytała, ewentualnie zadzwoniła i powiedziała jaka jest sytuacja.:tak:

Ewusia to Ty decydujesz sie na szpital.Wiec rzeczywiscie popytaj czy gdzie indziej nie uda sie tego szybciej zalatwic.Pan doktor jest...hmmm...mocno interesujacy w swoich wypowiedziach ;-) Albo moze sprobuj pogadac z jakims innym lekarzem z tego szpitala,jezeli jestes na ten konkretny zdecydowana?Powodzenia w kazdym razie :tak:

dobry ja po wizycie.
Larcia na 4/5 w miednicy czyli dopiero zaczęła opadać. Jednak aż tak jej się do mnie nie spieszy.
kawał baby z niej, 37 cm 'wzrostu' więc pewnie już z 50 długości :O
Ciśnienie w normie, mocz bez glukozy tym razem (pff wiedziałam że nie ma co przesadzać) no i małe serduszko pięknie bije, żadnych problemów nie wykryto, ogólnie obie jesteśmy zdrowe :) Ostatnia wizyta 13/05

reklama
Do góry