reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Dziewczny wy to już prawdziwe weteranki w zmaganiach cukrzycowych jesteście:-)

Ja dzisiaj byłam, jak się okazało, na ostatniej wizycie u diabetologa i pochwaliła mnie za dobre poziomy cukrów. Wystarczyła dieta i obejdzie się na szczęście bez insuliny.
Za 6 tyg. po porodzie dla sprawdzenia mam zrobić test obciążenia glukozą 75g i oby była dobra.
Przed lekarzem podjechałam zrobić wymaz na paciorkowca do mojej poradni i mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej niż będą wyniki.

reklama
no ja do końca nie wiem czemu za pierwszym razem była cc, leżałam na patologi i poprosiłam diabetolog żeby mi tak napisała a do tego na ktg tętno młody miał czasem poniżej normy, a teraz nie wiem jak będzie. Powikłań cukrzycowych nie mam. Ale jestem 2 lata po cc no i niby łatwiej rozwiązać przez cc niż monitorować cukier przy sn....do tego właśnie łożysko które się starzeje i jak to moja diabetolog określiła "cukrzyca może zaskoczyć" nie fajnie.... a do szpitala jadę 23.04 we wtorek, zobaczę co mi powiedzą.....

Wrocilam wlasnie z wizyty(i zakupow).Co nowego?Zdrowym i czystym od bakterii i innych infekcji.Cisnienie wraca do normy powoli i z 100/50 mialam 125/65 :tak: Rozwarcie postepuje pelna geba.Mloda nisko.Ktg bez napinek na poziomie 45-60 a jak sie brzuchol postawil to bylo tak miedzy 80-90 a 110-120.Doktor zdziwiony.Pytal czy mnie te skurcze bola-mowie uczciwie,ze czuje ale mnie nie bola.Generalnie-jak juz przywyklam slyszec-w kazdej chwili moze sie zaczac.Przygotowania daleko posuniete i pojdzie szybko.I po ulozeniu,tetnie i ruchach podobno widac,ze Mloda chce juz na swiat.Wiec odpowiedzialam,ze jasne,ze ona chce,ja tez chce tylko jakos nam nie wychodzi :-D

Takze u mnie nic nowego.Ja juz prawie w trakcie(jak stwierdzil doktorek).Tylko...PRAWIE robi wielka roznice hahahaha!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry