reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Dziewczny wy to już prawdziwe weteranki w zmaganiach cukrzycowych jesteście:-)

Ja dzisiaj byłam, jak się okazało, na ostatniej wizycie u diabetologa i pochwaliła mnie za dobre poziomy cukrów. Wystarczyła dieta i obejdzie się na szczęście bez insuliny.
Za 6 tyg. po porodzie dla sprawdzenia mam zrobić test obciążenia glukozą 75g i oby była dobra.
Przed lekarzem podjechałam zrobić wymaz na paciorkowca do mojej poradni i mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej niż będą wyniki.

reklama
no ja do końca nie wiem czemu za pierwszym razem była cc, leżałam na patologi i poprosiłam diabetolog żeby mi tak napisała a do tego na ktg tętno młody miał czasem poniżej normy, a teraz nie wiem jak będzie. Powikłań cukrzycowych nie mam. Ale jestem 2 lata po cc no i niby łatwiej rozwiązać przez cc niż monitorować cukier przy sn....do tego właśnie łożysko które się starzeje i jak to moja diabetolog określiła "cukrzyca może zaskoczyć" nie fajnie.... a do szpitala jadę 23.04 we wtorek, zobaczę co mi powiedzą.....

Wrocilam wlasnie z wizyty(i zakupow).Co nowego?Zdrowym i czystym od bakterii i innych infekcji.Cisnienie wraca do normy powoli i z 100/50 mialam 125/65 :tak: Rozwarcie postepuje pelna geba.Mloda nisko.Ktg bez napinek na poziomie 45-60 a jak sie brzuchol postawil to bylo tak miedzy 80-90 a 110-120.Doktor zdziwiony.Pytal czy mnie te skurcze bola-mowie uczciwie,ze czuje ale mnie nie bola.Generalnie-jak juz przywyklam slyszec-w kazdej chwili moze sie zaczac.Przygotowania daleko posuniete i pojdzie szybko.I po ulozeniu,tetnie i ruchach podobno widac,ze Mloda chce juz na swiat.Wiec odpowiedzialam,ze jasne,ze ona chce,ja tez chce tylko jakos nam nie wychodzi :-D

Takze u mnie nic nowego.Ja juz prawie w trakcie(jak stwierdzil doktorek).Tylko...PRAWIE robi wielka roznice hahahaha!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry