reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

alfa- bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki i wierze ze w maju wszystkie tu bedziemy sie cieszyly zdrowymi malenstwami

wszystkich udanych wizyt bardzo gratuluje

ja tez mialam dzis polozna, u nas wszystko super, uciski w brzuchu ktore regularnie czuje to ... ruchy dziecka... mam je juz prawie 2 tygodnie i nie wiedzialam ze to ruchy, polozna mi powiedziala ze to dziuecko :) z synkiem mialam inne odczucia:) troche tylko cisnienie mi wzroslo ale nie jest zle, nastepna wizyta z usg polowkowym 14 grudnia wiec jak dziecko zechce to przez swieta bedziemy sie glowic jak dac na imie :)

reklama
Alfa, gratuluje decyzji, jestem pewna, ze intuicja Cię nie zawiedzie. A co do późnych porodow, to moja teściowa urodziła najmłodsza córkę w wieku 50 lat- zdrowa i śliczna.
Alg i Nia gratuluje udanych wizyt!
Nanu, smutno sie czyta Twoja historie, przykro mi,ze musialas tyle przejść,oby teraz samo szczęście!:-)

Ostatnia edycja:
522264_394705733931553_1923930394_n.jpg
Mój maluszek : )

Załączniki

• Obraz.jpg
    Obraz.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 28
My wczoraj mieliśmy I USG genetyczne - wszystko dobrze :tak: Wychodzi 13t2dz., maluszek ma lekko ponad 7cm, serducho 161x/min, NT 1,8, kość nosowa obecna, przepływy w normie, serducho i mózg prawidłowo.. ręce i nóżki obecne i wierzgające :tak:
Znów nie udało nam się ustalić płaci na tym etapie (z Antkiem też tak było) - ale to dlatego, że jak ten lekarz nie jest na 100% pewien, to nic nie mówi - a podejrzewam, że jakieś swoje typy zawsze ma... no cóż, trzeba się jeszcze uzbroić w cierpliwość...
Pobrałam tez krew na Pappa na własne życzenie, wynik powinien być koło przyszłego wtorku.
ALG
- gratulacje udanej wizyty i stwierdzonego na 100% siusiaka :tak: To co? Już pędzisz na zakupy pewnie? (Ja bym tak zrobiła )
Nia - dobrze, że wszystko OK. Ja ruchów raczej jeszcze nie czuję... ale chyba Ty jesteś juz na późniejszym etapie ciąży, nie?
Alfa - jeśli absolutnie nie dopuszczasz myśli o przerwaniu ciąży, to faktycznie amnio nie ma najmniejszego sensu. Trzymam kciuki, żeby decyzja okazała się właściwa.
Gniecha - fajne fotki! ja tym razem mam jakies takie wyrywkowe, nic wartego zaprezentowania.. na jednej główka, na drugiej serducho, na trzeciej karczek...

I ja po genetycznym;)

I na 80% bedzie synus - nawet mam zdjecie tej wypustki miedzy nogami;D
Dzidzius ksiazkowy, przeziernosc 15mm, kosc nosowa obecna,serce prawidlowe,nerki i pluca tez,tak samo kregoslup;) Dl kosci udowej 1,2cm;) I pelny zoladek malenstwa - akurat popil wod plodowych;)
Tez nie mam jakichs konkretnych fotek, ale siusiaka wam pokaze wieczorem albo jutro;)
A i pani dr mi powiedziala, ze jak dzidzius ma nieduza przeziernosc, tzn ze w przyszlosci nie bedzie wysokim czlowiekiem;)

dziewczyny wielkie gratki za udane wizyty :)

KAsienkadg... pamietaj ze i chłopcy i dziewcZynki mają wypustki, różnią sie tylko kątem nachylenia:) płec najlepiej ustalac jednak po 16 tyg :) u mnie jest tez wypustka, ale lekarz stawia na dziewczynke...

reklama
ALG gratuluje syna! Mi też wszyscy mówią że chłopak będzie ale ja jakoś nie myślę w ogóle o płci. Szefowa po wczorajszej ekspertyzie zdjęcia USG stwierdziła że ta przecież widać że jest siusiak i to wielkiii i że będę dumną mamą a laski się pozabijają o mojego syna haha siostra też o flaszkę się założyła że będzie chłopak :p A ja czekam na to amerykańskie cudo i zobaczymy co ono powie :)
Alfa gratuluje podjęcia tak trudnej decyzji, wierzę że jednak dzidzia będzie zdrowa jak rybka! Podziwiam odwagę i determinację. Trzymamy kciuki :* Kiedy będziesz wiedziała coś więcej??
Co do ruchów bobasa ja bym mogła przysiądz że ja moją mysie czuje już od kilku tygodni. Nigdy wcześniej nie miałam takiego uczucia, jakby łaskotek w macicy, to na pewno nie jelita ani nic z tych rzeczy, przecież wiem gdzie mam macice, nie?:)

Ostatnia edycja:
Do góry