reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

alfa- bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki i wierze ze w maju wszystkie tu bedziemy sie cieszyly zdrowymi malenstwami

wszystkich udanych wizyt bardzo gratuluje

ja tez mialam dzis polozna, u nas wszystko super, uciski w brzuchu ktore regularnie czuje to ... ruchy dziecka... mam je juz prawie 2 tygodnie i nie wiedzialam ze to ruchy, polozna mi powiedziala ze to dziuecko :) z synkiem mialam inne odczucia:) troche tylko cisnienie mi wzroslo ale nie jest zle, nastepna wizyta z usg polowkowym 14 grudnia wiec jak dziecko zechce to przez swieta bedziemy sie glowic jak dac na imie :)

reklama
Alfa, gratuluje decyzji, jestem pewna, ze intuicja Cię nie zawiedzie. A co do późnych porodow, to moja teściowa urodziła najmłodsza córkę w wieku 50 lat- zdrowa i śliczna.
Alg i Nia gratuluje udanych wizyt!
Nanu, smutno sie czyta Twoja historie, przykro mi,ze musialas tyle przejść,oby teraz samo szczęście!:-)

Ostatnia edycja:
522264_394705733931553_1923930394_n.jpg
Mój maluszek : )

Załączniki

• Obraz.jpg
    Obraz.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 24
My wczoraj mieliśmy I USG genetyczne - wszystko dobrze :tak: Wychodzi 13t2dz., maluszek ma lekko ponad 7cm, serducho 161x/min, NT 1,8, kość nosowa obecna, przepływy w normie, serducho i mózg prawidłowo.. ręce i nóżki obecne i wierzgające :tak:
Znów nie udało nam się ustalić płaci na tym etapie (z Antkiem też tak było) - ale to dlatego, że jak ten lekarz nie jest na 100% pewien, to nic nie mówi - a podejrzewam, że jakieś swoje typy zawsze ma... no cóż, trzeba się jeszcze uzbroić w cierpliwość...
Pobrałam tez krew na Pappa na własne życzenie, wynik powinien być koło przyszłego wtorku.
ALG
- gratulacje udanej wizyty i stwierdzonego na 100% siusiaka :tak: To co? Już pędzisz na zakupy pewnie? (Ja bym tak zrobiła )
Nia - dobrze, że wszystko OK. Ja ruchów raczej jeszcze nie czuję... ale chyba Ty jesteś juz na późniejszym etapie ciąży, nie?
Alfa - jeśli absolutnie nie dopuszczasz myśli o przerwaniu ciąży, to faktycznie amnio nie ma najmniejszego sensu. Trzymam kciuki, żeby decyzja okazała się właściwa.
Gniecha - fajne fotki! ja tym razem mam jakies takie wyrywkowe, nic wartego zaprezentowania.. na jednej główka, na drugiej serducho, na trzeciej karczek...

I ja po genetycznym;)

I na 80% bedzie synus - nawet mam zdjecie tej wypustki miedzy nogami;D
Dzidzius ksiazkowy, przeziernosc 15mm, kosc nosowa obecna,serce prawidlowe,nerki i pluca tez,tak samo kregoslup;) Dl kosci udowej 1,2cm;) I pelny zoladek malenstwa - akurat popil wod plodowych;)
Tez nie mam jakichs konkretnych fotek, ale siusiaka wam pokaze wieczorem albo jutro;)
A i pani dr mi powiedziala, ze jak dzidzius ma nieduza przeziernosc, tzn ze w przyszlosci nie bedzie wysokim czlowiekiem;)

dziewczyny wielkie gratki za udane wizyty :)

KAsienkadg... pamietaj ze i chłopcy i dziewcZynki mają wypustki, różnią sie tylko kątem nachylenia:) płec najlepiej ustalac jednak po 16 tyg :) u mnie jest tez wypustka, ale lekarz stawia na dziewczynke...

reklama
ALG gratuluje syna! Mi też wszyscy mówią że chłopak będzie ale ja jakoś nie myślę w ogóle o płci. Szefowa po wczorajszej ekspertyzie zdjęcia USG stwierdziła że ta przecież widać że jest siusiak i to wielkiii i że będę dumną mamą a laski się pozabijają o mojego syna haha siostra też o flaszkę się założyła że będzie chłopak :p A ja czekam na to amerykańskie cudo i zobaczymy co ono powie :)
Alfa gratuluje podjęcia tak trudnej decyzji, wierzę że jednak dzidzia będzie zdrowa jak rybka! Podziwiam odwagę i determinację. Trzymamy kciuki :* Kiedy będziesz wiedziała coś więcej??
Co do ruchów bobasa ja bym mogła przysiądz że ja moją mysie czuje już od kilku tygodni. Nigdy wcześniej nie miałam takiego uczucia, jakby łaskotek w macicy, to na pewno nie jelita ani nic z tych rzeczy, przecież wiem gdzie mam macice, nie?:)

Ostatnia edycja:
Do góry