reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Alfa - trzymam kciuki kochana!Decyzja nalezy do Ciebie,ja bym sie chyba zdecydowala na amniopunkcje bo do konca ciazy zwariowalabym z niepewnosci. Ale musi byc dobrze!!!i tak tez bedzie !

reklama
Alfa tak jak dziewczyny piszą zrobisz co uważasz ale ja chyba bym sie zdecydowala na amio. Nerwy by mi nie daly zyc....

My byliśmy dziś na USG i dr powiedziała, że wszystko jej się super podoba :) nie mamy tym razem zdjęcia ale dzidziuś już ma 11,5 cm. Pomierzone były różne rzeczy i tak:
EFW (szacowana waga dziecka) - 155g
BPD (wymiar dwuciemieniowy główki) - 3.44 cm
OFD (wymiar potyliczono-czołowy) - 4.26 cm
FL (długość kościu udowej) - 2.06 cm
HC (obwód główki) - 12.16 cm
AC (obwód brzucha) - 10.63 cm

No i wiemy że będzie chłopiec :-) Siusiaka tak bylo widac ze hej :-D Jak zapytalam czy to napewno to, to pani dr powiedziala, ze tego co tam jest nie mozna z niczym innym pomylić :-D

ALG SUPER WIESCI gratulacje chlopca! :) fajnie ze juz wiesz :) a maly rosnie ci jak najbardziej prawidlowo fajna ma wage i wzrost ;) super jeszcze raz gratulacje. Ja jutro rano robie test na sprawdzenie plci... A za 3 tyg dowiem sie czy test sie sprawdzil. Licze na dziewczynke ;) ale z chlopca tez sie uciesze bede miala wtedy 3 mezczyzn w domu. Czy mozna sie czuc bardziej bezpiecznie? Hehe

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie Wasze rady i to wielkie wsparcie jakie czuję z Waszej strony i za te wszystkie trzymane krzciuki. Bardzo bardzo dziękuję.
Decyzję już podjęłam nie zrobię tej amniopunkcji, dla mnie za duże ryzyko utraty jedynej ciąży w jakiej mogę być. Już się uspokoiłam i wiem, że nawet chore dziecko będę kochać i muszę wychować. Nigdy w życiu nie usunęłabym ciąży bo nie mogłabym żyć z tą świadomością i tego jestem pewna. szanuję wybór każdej z nas, to jest moja decyzja i mojego męża. A w duchu intuicja mi mówi, że dzidzia jest zdrowa. Mam już 39lat i mogę już nigdy nie zajść w ciążę tym bardziej, że ta była z in vitro a przechodzić jeszcze raz tego nie zamierzam. Jestem osobą wierzącą i nie mogłabym usnąć tej ciąży. Wiem, że Bóg wie co robi i że będzie jak ma być a ma być dobrze.
ALG gratuluję udanej wizyty i wspaniałego synka:)

alfa, cieszę się że decyzja podjęta:tak: na pewno już Ci lżej na "duszy"... a intuicja matczyna jest potężna:tak: na pewno dzidzius urodzi sie zdrowy! będę mocno trzymać kciuki!

Alfa swietna decyzja , najlepsza jaka mogłas podjąc, tak jak Ci pisałam ja bym podjęła decyzję co do amnio tylko i wyłacznie jakbym zamierzała coś z tą wiedza zrobić, kochana myśl pozytywnie i tak wszystko w rękach Boga, natury, czy innej siły wyższej

Alg- gratulacje wizyty i synka :-)
Alfa- Decyzja super ja napewno tez bym tak postapila ,a co do wieku to znam starsze kobiety i dzieci zdrowe rodzlly mi sie wydaje ze to bzdury ,a te ilosc badan to przesada kiedys kobiety nosily ciaze urodzily i dzieci zdrowe i zdrowo sie chowaly i te wmawianie chorob :szok: ok rozumiem ze czasami jest 100% pewnosci ale tu w przypadku kiedy dziecko nie ma 10cm to sorry ..Czytaliscie o kobiecia ,a raczej babci ,ktora urodzila swoje pierwsze dziecko ? jak znajde to wkleje kobieta starala sie latami i nawt nie wiedziala ze jest w ciazy ...,a nastolatka ktora przyszla z bolami do lekarza okazalo sie ze rodzi ,,,a ja tylko brzuch bolal ciekawe jakie badania robily .....Ja jak latalam tak od lekarza do lekarza to 2 ciaze stracilam w tylku mam tych lekarzy i ich wyksztalcenie ide bo musze miec papierki do odebrania porodu ...z synem do lekarza poszlam w 6 miesiacu i zdrowy jak byk :tak:eh ale sie wkurzam nie cierpie badan wejdziesz do szpitala z bolem glowy to wyjedziesz na wozku :-D:-D:-D:-Ditp....Alfa wszystko bedzie ok ;-)

reklama
Alfa jestes wspanialym czlowiekiem ;) ja nie wiem co bym zrobila... W takiej sytuacji, Ja jestem za aborcja ale do 4 tyg. Kiedy jeszcze serduszko nie bije.. I wtedy gdy sie okaże ze dziecko jest nieuleczalnie chore, Bo kobieta ma prawo wyboru i ma prawo zyc jak chce.. Sama mialam takie mysli ale to bylo dawno i bylam mlodziutka bo dowiedzialam sie o ciazy w wieku 18 lat a w wieku 19 urodzilam... Myslalam wtedy co ze szkola co rodzina pomysli.. A teraz glupio mi ze w ogole taka myssl mialam. Bo moj synek jest najwspanialszy na swiecie ;))

I z twoim dzieciatkiem tez bedzie wszystko ok ;) Zobaczysz duzo starsze kobiety rodza.. I rodza sie dzieci zdrowe. A te wyniki czesto sie myla wykrywa ze jest ryzyko a dziecko po badaniu przez wody plodowe wychodzi ze wszystko ok ;) glowa do gory! powodzenia

Ostatnia edycja:
Do góry