reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Ewusia12 - ja jestem z Wawy, rodziłam na Żelaznej (św. Zofii) 2 lata temu - na izbie przyjęć (!) :angry: ale.. nie zamieniłabym tego szpitala na żaden inny!Choćbym tym razem miała urodzić w korytarzu :-D
Niezbyt dobre znam za to opinie o Inflanckiej, Karowej i Międzylesiu.

Tylko że na Żelazną dzwoniłam ale zapisy dopiero były hen hen daleko... A nawet teraz mogłabym zmienić szpital i spróbować się zapisać? Chyba już za późno... Boże Zosia była cudna a tu porażka na każdym kroku. Jeszcze będą kazali rodzić sn a cesarkę miałam 14 mies temu...:no:

reklama
Ewusia12 - sorki, może moja odpowiedź była niewiele wnosząca, bo ja tam w sumie tylko rodziłam, więc nie wiem, jak jest z prowadzeniem ciąży... A do gin. chodzę tylko prywatnie - choć to lekarz, który kilka lat temu pracował w św. zofii (dr Jacek Szulc).

Gratuluję udanych wizyt! Cudne malutkie osóbki rosną :)

U mnie też wszystko OK - w czwartek miałam usg. Na początku badania Dzidzia ssała kciuka :) I już na początku badania łzy mi popłynęły! Mierzy całe 5,1 cm, serduszko bije 176 ud/min. Wiek ciąży zgodny z OM. Wszystko super :)

Piekne te wasze bobaski dziewczyny. Gratulacje wszystkich wynikow.
Ja swoje badania mialam w srode. Malenstwo krecilo sie jak oszalale, ale na szczescie udalo sie zrobic wszystkie pomiary. Wiec ma prawie 7 cm dlugosci, i wiekszosc z tego jak stwierdzila sama lekarka to dlugasne nogi. Przeziernosc 0,64 i kosc nosowa stwierdzona. Tak sie ucieszylam ta przeziernoscia, ze jak dwa dni pozniej lekarka zadzwonila z wynikami krwi to trwalo to troche zanim sobie przypomnialam, ze sa dodatkowe wyniki :) Acha no i malenstwo pokazalo cos tam nam miedzy nogami. Oczywiscie tak wczesnie nie jest to jeszcze 100% pewne, ale ja naprawde od poczatku ciazy czulam, ze jest zupelnie inaczej niz z Lotta i ze to musi byc chlopiec :) No i najprawdopodobniej bedzie :)

reklama
Oj ja też a zwłaszcza mój mąż, syn to jego marzenia i chciałabym je spełnić, ale jak będzie dziewczynka na pewno będzie równie kochana.
Feelfine super wieści :)

Do góry