reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Mysiak gratuluję

@Ewusia: to taka specyfika chlopcow, ze na poczatku ich tylko widac. Ja na poprzednim forum z Lotta bylam jedna z ostatnich ktora dowiedziala sie o plci. Na poczatku tak rzeczywiscie od 12/13 tygodnia zaczely sie pierwsze chlopiece prognozy, a dziewczynki z tego co pamietam to zaczely byc identyfikowane tak najwczesniej ok. 16/17 tygodnia. Ja czekalam do 22, bo mala sie nie chciala pokazac. Takze im dluzej bedziesz nalezala do tych niewiedzacych tym wieksze masz szanse na dziewczynke :)

Heheheh jesteś moją nadzieją :tak:

Nadrabiam zaleglosci.Wizyta odbyla sie w sobote.Pan doktor bardzo zadowolny,wszystko ok.Tylko ja niskie cisnienie :sorry2: Ale zwalam to na te zawroty glowy po rozmowach z porcelana.Zawsze mialam ksiazkowo 120/80 do 140/90 i w ciazy pierwszej tak samo a tu nagle 90/50 i ostatnio 100/60 :dry: Najgorszy temperament jak jakas snieta ryba przebrzydla...
Ale z malym czlowiekiem wszystko ok.Mial sie potwierdzic czy chlop czy baba ale pokazal nam jak go nasze zainteresowanie wzrusza i cala wizyte byl odwrocony plecami.Wzglednie boczkiem ze skrzyzowanymi nogami "po turecku".Mamy zdjecie kregoslupa wiec nawet nie wrzucam :-) Za to jest juz czlek jak sie patrzy! Od czubka glowy do pupy juz 10cm.A srednica glowy 3cm:to juz jestem w stanie sobie wyobrazic.Moze bardziej jeszcze jak Golluma...Szanowny Malzonek byl i widzial.I sie szczerzyl.I zadowolony bardzo.Ja tez.Chociaz liczyl,ze jednak zajrzymy miedzy nozki...

hej wszystkim! Dziękuje za trzymanie kciuków. Myszka jest i ma się dobrze, ma nóżki i rączki, małą główkę i strasznie się wierci. Powitała nas na siedząco, musiałam zrobić troszkę 'tańca brzucha' żeby się obróciła na plecki i dała zmierzyć. Wtedy myszka rozskakała się na dobre i położnej zajęło pół godziny pobranie wszystkich pomiarów przez co mieliśmy czas zobaczyć jak maluch macha wszystkim co ma, kręci się skacze, wkłada rączki do buzi i fika fikołki. Maluszek ma 6,5 cm długości, 12 tygodni i 5 dni. Data porodu przesunęła się na 22 maj 2013 :) Tata jest tak szczęśliwy że nie mogę go spokojnie na miejscu usadzić.

to i ja się melduje. Moja wizyta nie należała do szczególnie udanych. Czekałam 50 min, takie było opoźnienie mimo ze chodzę prywatnie z pracy. USG lekarka też nie zrobiła powiedziała, że dopiero zrobi połówkowe egh a ja bym chciała zobaczyć, że z dzieckiem wszytsko w porządku. Pobrali tylko cytologię i tyle. Kolejna wizyta za miesiąc. Nie wiem czy wytrzymam i szybciej nie pójdę gdzieś indziej.

A pozostałym gratuluję udanych wizyt.

gratuluje dziewczynyi ja się pochwalę...
dzidzi ma 6,4 cm, fałd 1,5, przegroda piękna, skubaniec nie chciał glowy obrócic, wiec nie obyło się bez telepotania brzuchem i przyrządem oraz na zmianę dowcipnie i przez brzuch, już mi lekarz powiedzial, zebym przyszla w środę, a tu nagle niuniuś się pokazał i wszystko bylo git...

toxo i tak mi kazał zrobic, no i następna wizyta 14.12 i dostne już L4, więc bomba bo już ledwo funkcjonuję, nie należę do kobiet promieniejących w ciąży i emanujących niespożytą energią

buziaki

reklama
Do góry