reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

I my już po wizycie :tak: Wszystko w porządku, maluch ma ponad 5cm długości, serducho bije 166/min. To była normalna wizyta, więc bez innych szczegółów - genetyczne USG za tydzień.
Miałam pobraną cytologię, za tydzień mam powtórzyć TSH i progesteron (może zejdziemy z ilością Luteiny?), a na następną wizytę - za miesiąc mam zrobić tylko bad. moczu.
A to Maluch:
P1070053.jpg

reklama
No więc właśnie usiadłam, Gratuluję wszystkim wizytującym. Super zdjęcia maluchów.
Byłam dziś na USG, trafiłam na wredną babę, chyba wstała dziś lewą nogą, nie wpuściła mojego D na badanie, choć specjalnie się urwał z pracy i siedział przed gabinetem jak trusia :)
Babsko wredne nie odwróciło monitora, żebym mogła zobaczyć dzidziola, no i mamrotała coś pod nosem ok....., to dobrze ......., mhyyyy ......., normalnie po wyrazie twarzy nie domyśliłabym się czy wszystko w porządku :/
Tak mnie wkurzyła swoim zachowaniem, że więcej do niej nie pójdę, choćby to był ostatni lekarz w tej przychodni :/

No dobra teraz o dzidzolu, ma 7,3 cm, wg USG to 14 tydz. 1 dz. :) I wszystkie parametry w normie.
Jak wyszłam z gabinetu o obejrzałam zdjęcia to się popłakałam :)

A oto i on :)Zdjęcie061.jpg

Załączniki

• Zdjęcie060.jpg
    Zdjęcie060.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, piękne maluszki:tak:

Aśka:), współczuję przeżyć, obyś następnym razem lepiej trafiła.

Czasem czytając Wasze wpisy cieszę się, że moja ginka jest do rany przyłóż:cool2:

Ojej, dziewczyny, jak Wam gratuluję :) Piękne dzieciaczki! :tak:

A co do lekarzy, to różni są wiadomo, bywa że rutyna ich niestety gubi. Czasem lepiej popytać wśród znajomych, tak my trafiliśmy na porządnego człowieka.

Aska chyba bym babe poprzestawiała....aaaaaa powiedziałąbym jej, ze chce meza na badaniu, ze chce widziec i ma mi wszystko wytłumaczyc, nie wazne czy płace czy nie płace mam swoje prawa... oj.. normalnie zaszczekałabym babe.....
sorki, ale ja w ciazy zawsze walcze o swoje....

reklama
Do góry