reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

wieści z mojej wczorajszej wizyty:-)

szyjka krótka, rozwarcie zew na opuszek, wew zero:-) mam się oszczędzać!!! oczywiscie lekarz wie ze w moim przypadku to niemożliwe... mam jak najwiecej leżeć i nie dzwigać... NIEREALNE!!

Aleksander obrócił się główką w dół i ma ją wysoko co jest najważniejsze a waży 2100:-) widziałam jego całą buźke!!! ktg ok choć małe 2 skurczyki były...

lekarz nie daje mii szans przenoszenia:-)

reklama
Sempe to może chociaż oszczędzanie do minimum, choć wiem, że przy dzieciakach to trudne. U mnie rozwarcie na opuszek od początku, ale moja gin twierdzi, że u wieloródek to naturalne i tym się nie przejmować. bardziej tą szyjką, więc trzymam kciuki, aby trzymała tak długo jak trzeba.
Pozostałym gratuluję udanych wizyt. Ja czekam do 21 czerwca i zobaczymy co u Macieja słychać. A sempe śliczne imię Aleksander. Mnie nie udało się przeforsować i ALeksander będzie na drugie:confused:

Ja z córką chodziłam od 34tyg z rozwarciem i też mi ginka mówiła że urodze wcześniej- i co doopa wielka byłlam ostatnia co urodziła na marcówkach, aż na kwiecień zajechałam:-D ale to pierwsze dziecko i pewnie dlatego, podejrzewam Sempe że u Ciebie to rzeczywiście szybciej pójdzie. Po cichu mam nadzieję że u mnie tym razem też, ale góra 2tyg przed czasem, więcej nie potrzebuje :-p

to ja sie dolaczam- szyjka skrocona do amksimum- ale rozwarcia brak poki co-oszczedzanie sie- maly napiera glowa na szyjke- heh do37 tyg musi siedziec:-) niestety z gorszych wiadomosci wyszlo ze maluch ja jakies zmiany w mozgu:-( idziemy w srode dokladnie zbadac co i jak:-(3majcie kciuki

ok.17 zobaczylam ciemna krew, z uplawami
poczekalam, myslalam ze to od porannych igraszek, do 20stej bez zmian wiec do szpitala
podlaczyli mnie do ktg, mialam nawet badanie ginekologiczne! cisnienie, mocz itd.
podejrzenie saczenia sie wod, wiec jutro mam usg 13.30
dzidzia rusza sie jak sie ruszala, ja nie mam zadnych boli, czuje sie dobrze, jedynie mam nacisk glowka dziecka dosc mocny i podwyzszona temp.37.3
mojej dzidzi spieszy sie na swiat oj spieszy sie
mam jeszcze 9tygodni do terminu, teoretycznie jezeli bedzie trzeba to zakoncza moja ciaze i dzidzia bedzie z nami niedlugo, wszystko okaze sie jutro po usg
mam odpoczywac, odpoczywac i odpoczywac...

Ach te dzieciaczki, tak szybko pchają się na świat. Chyba trzeba do nich jakąś przemowę wystaosować, aby jeszcze trochę poczekały...tylko czy posłuchają?
Kruszki trzymam kciuki o 13.30. Trzeba być dobrej myśli i wiary, że lekarze podejmą najlepszą decyzję dla Ciebie i Maleństwa. Trzymaj się i daj znać po badaniu

reklama
Do góry