reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
MieMie jeszcze załapiesz się na przedwyjazdową odpowiedź ;-) miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę i wtedy zaleca się badania w 11, 26 i 32 tc. Wszystkie wyszły ok czyli jest super bosko
M
milionka
Gość
o rany nie dałabym rady 3 razy tego wypić dzielna jesteś!
Agnes92
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiesci!:-) a Ty Dzag nie przejmuj sie cc, to nie tragedia, wazne ze z Synkiem wszystko w porzadku;-)i mimo ze termin masz na lipiec to nie odchodz od nas:-) Wracajac do tego testu Coombsa to ja mam zlecony i zrobilam ale czekam jeszcze na wyniki, ginka zalecila ze wzgledu na to ze ja mam A- a M ma A+... ale nie bardzo wiem po co to badanie i troche sie martwiam ze cos nie tak... ale jak niektore z Was tez mial;y profilaktycznie to uspokoilam sie:-) Ja dzis na kontroli u ginki bylam i wszystko w porzadku, niestety za wiele sie teraz nie dowiedzialam tzn.wage Synka dopiero na nastepnej wizycie poznam, ja przytylam 0.5 kg przez 4 tyg ale ginka mowila ze wszystko dobrze i Synek zdrowo rosnie:-) niestety nie przekrecil sie od poprzedniej wizyty i jest ulozony posladkowo wiec i ja moge miec cesarke, ale jest jeszcze czas , wazne aby Synek dobrze sie rozwijal
MieMie
Witajcie,
ja już po wizycie. Ogólnie nie jest źle. Szyjka długa na ok. 4 cm, brzuch miękki (mimo, że odczuwam ostatnio takie ciągnięcie w dole,jakbym kamień miała, ale lekarka zaleciła oszczędny tryb życia i dużo odpoczynku).
Dzieciątko ułożone główką do dołu, było widać jej kawałek, jak robiła mi usg dopochwowe.
Jedyne, co mnie trochę zmartwiło, to znaleziony przez lekarkę polip w kanale szyjki macicy,ale powiedziała, żeby się tym właśnie nie martwić. Ale ja i tak się trochę martwię. Co prawda lekarka powiedziała, że to nie ma wpływu ani na sposób porodu ani na nic, ale jakiś tam niepokój jest. Oprócz tego na plusie ze 2kg więcej, choć wydawało się, że tak ładnie i niskokalorycznie jem
Jedynie z moczem będę miała teraz trochę zachodu. W piątek mam powtórzyć badanie ogólne, jak wyjdą bakterie, zrobić posiew, a jak z posiewem będzie nie bardzo, to wtedy pewnie wejdzie antybiotyk No zobaczymy, na razie muszę iść po skierowanie na ten mocz, bo o ile za zwykłe badanie ogólne cena to 14 zł, to za posiew już 70 zł.
Muszę chyba odpocząć, bo taka do końca zadowolona z wizyty to chyba jednak nie jestem...
ja już po wizycie. Ogólnie nie jest źle. Szyjka długa na ok. 4 cm, brzuch miękki (mimo, że odczuwam ostatnio takie ciągnięcie w dole,jakbym kamień miała, ale lekarka zaleciła oszczędny tryb życia i dużo odpoczynku).
Dzieciątko ułożone główką do dołu, było widać jej kawałek, jak robiła mi usg dopochwowe.
Jedyne, co mnie trochę zmartwiło, to znaleziony przez lekarkę polip w kanale szyjki macicy,ale powiedziała, żeby się tym właśnie nie martwić. Ale ja i tak się trochę martwię. Co prawda lekarka powiedziała, że to nie ma wpływu ani na sposób porodu ani na nic, ale jakiś tam niepokój jest. Oprócz tego na plusie ze 2kg więcej, choć wydawało się, że tak ładnie i niskokalorycznie jem
Jedynie z moczem będę miała teraz trochę zachodu. W piątek mam powtórzyć badanie ogólne, jak wyjdą bakterie, zrobić posiew, a jak z posiewem będzie nie bardzo, to wtedy pewnie wejdzie antybiotyk No zobaczymy, na razie muszę iść po skierowanie na ten mocz, bo o ile za zwykłe badanie ogólne cena to 14 zł, to za posiew już 70 zł.
Muszę chyba odpocząć, bo taka do końca zadowolona z wizyty to chyba jednak nie jestem...
natasszzka87
Dziewczyny gratuluje wizyt
miemie bez nerwów, skoro gin powiedział, że polipem się nie martwić to się nie martwic!
Agnes synek jeszcze się może przełożyć czasem kilka dni przed porodem dzieciaki się obracają.
miemie bez nerwów, skoro gin powiedział, że polipem się nie martwić to się nie martwic!
Agnes synek jeszcze się może przełożyć czasem kilka dni przed porodem dzieciaki się obracają.
reklama
MieMie, to gdzie Ty te posiewy robisz? w diagnostyce posiew moczu 34 zł! A co do polipa ja też mam drugi lekarz mi powiedział, że często się robią w ciąży i najwyżej pęknie przy porodzie to czym tu się martwić:-) Nawet ja się nie martwię takimi rzeczami i nawet nie czytam o tym w necie, lekarz mówi, że jest ok i ja mu wierzę. No i gratuluje przede wszystkim!
Ostatnia edycja: