reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

No i młody zostaje młodym ;) Jak to lekarz powiedział " z tego (wskazał na ewidentnego siurka) baby się już nie ukręci" :D od co he he ;) 948gr wagi termin zjechał na 9 lipca z usg i 7 lipca z om więc będziemy się chyba kroić w czerwcu :D ciekawie, ciekawie :D cóż tak bywa ;) zobaczymy :) Mięśniak niestety nie maleje a rozciąga się z macicą 4,5 cm, ale lekarz uspokoił że pewnie po porodzie wraz z macicą zmniejszy się a potem wchłonie ;) Mam nadzieję ;)

Poprosiłam o badanie szyjki. Jak marzenie ok 5 cm więc luzik. Dzisiejsze badania moczu o wiele lepsze więc też ok. Aha co do glukozy powiedział by robić jak najszybciej bo już 27 tc u nas ;) więc miałam kurde racje by zrobić ją ostatnio :/ wrrr no cóż jutro idę się szprycować glukozą i kuć ;)

reklama
Mój malutka waży już 1204g i ma śliczną buzie. Na zdjęciu niestety tego nie wypatrzycie bo zdjęcie kiepskie wygląda jak by miała grube czoło i poliki :D Dzisiaj będę dzwonić do innej Pani doktor zeby umówić się na usg 4d z możliwością nagrania płytki bo moja niestety tego nie robi. Aaa no i termin zmienił się juz na 7.07 ;) 20150413_185600.jpeg20150413_185604.jpeg

Załączniki

• 20150413_185600.jpeg
    20150413_185600.jpeg
    13,4 KB · Wyświetleń: 129
  • 20150413_185604.jpeg
    20150413_185604.jpeg
    29,3 KB · Wyświetleń: 142
A ja byłam przed świętami na krzywej cukrowej i na szczęście wyszło wszystko OK.
Na USG w 23 t 4 d mała wazyła 667 g i miała położenie główkowe - mam nadzieję że już nic się nie zmieni jeśli chodzi o położenie
Następne badanie (27 t 2 d) już za parę dni :-)

reklama
Do góry