reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

reklama
Ja byłam wczoraj na drugich badaniach prenatalnych (20 t 4 d) i jest wszystko w porządku :-D Córeczka zdrowo rośnie, jest już dość duża (414 g) i może być wysoka - długości kości udowej i ramiennej odpowiadają już 22-23 tygodniowi ciąży ;) dlatego termin porodu wg USG jest o tydzień wcześniejszy niż wg owulacji. Serduszko bije 153 / min :-) mam też kolejną płytkę DVD z filmem

Tak czytam o tej wadze waszych maluszków i moja niunia chyba największa .. Nie wiem czy pamiętacie w 17 tygodniu ciąży ważyła 230 gram ... jestem ciekawa ile waży teraz ... W sobotę zaczynamy 24 tydzień... do lekarza idziemy w 26 tygodniu ciąży... Z ciekawości zapytam o wagę...

Tak czytam o tej wadze waszych maluszków i moja niunia chyba największa .. Nie wiem czy pamiętacie w 17 tygodniu ciąży ważyła 230 gram ... jestem ciekawa ile waży teraz ... W sobotę zaczynamy 24 tydzień... do lekarza idziemy w 26 tygodniu ciąży... Z ciekawości zapytam o wagę...

Czy ja wiem czy tak dużo? Chyba podobnie jak u mnie ;-)
Moja w 15 t 4 d ważyła 139 g +/- 20 g, a w 19 t 4 d już 312 g +/- 46 g. Więc w 17 tygodniu (uśredniając to), też było przypuszczalnie około 230 g :-D

Moim zdaniem takie pomiary są średnio dokładne, bo to zależy jak który lekarz przyłoży kursor :-) dlatego są takie szerokie przedziały (+/-)

uploadfromtaptalk1426618061351.jpg
A to nasz uparciuch

Załączniki

• uploadfromtaptalk1426618061351.jpg
    uploadfromtaptalk1426618061351.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Hej

Po wczorajszej wizycie jestem zmieszana
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Mały jest o 2- 3 dni mniejszy
Waży 470-480g
Leży poprzecznie
Przepływ krwi w jednej żyle mam zły ale mam się nie martwić bo to dopiero 22 tydz i może się to cofnąć a druga jest ok
Kolejna wizyta 10tego

Do góry