reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

reklama
Ja byłam wczoraj na drugich badaniach prenatalnych (20 t 4 d) i jest wszystko w porządku :-D Córeczka zdrowo rośnie, jest już dość duża (414 g) i może być wysoka - długości kości udowej i ramiennej odpowiadają już 22-23 tygodniowi ciąży ;) dlatego termin porodu wg USG jest o tydzień wcześniejszy niż wg owulacji. Serduszko bije 153 / min :-) mam też kolejną płytkę DVD z filmem

Tak czytam o tej wadze waszych maluszków i moja niunia chyba największa .. Nie wiem czy pamiętacie w 17 tygodniu ciąży ważyła 230 gram ... jestem ciekawa ile waży teraz ... W sobotę zaczynamy 24 tydzień... do lekarza idziemy w 26 tygodniu ciąży... Z ciekawości zapytam o wagę...

Tak czytam o tej wadze waszych maluszków i moja niunia chyba największa .. Nie wiem czy pamiętacie w 17 tygodniu ciąży ważyła 230 gram ... jestem ciekawa ile waży teraz ... W sobotę zaczynamy 24 tydzień... do lekarza idziemy w 26 tygodniu ciąży... Z ciekawości zapytam o wagę...

Czy ja wiem czy tak dużo? Chyba podobnie jak u mnie ;-)
Moja w 15 t 4 d ważyła 139 g +/- 20 g, a w 19 t 4 d już 312 g +/- 46 g. Więc w 17 tygodniu (uśredniając to), też było przypuszczalnie około 230 g :-D

Moim zdaniem takie pomiary są średnio dokładne, bo to zależy jak który lekarz przyłoży kursor :-) dlatego są takie szerokie przedziały (+/-)

uploadfromtaptalk1426618061351.jpg
A to nasz uparciuch

Załączniki

• uploadfromtaptalk1426618061351.jpg
    uploadfromtaptalk1426618061351.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Hej

Po wczorajszej wizycie jestem zmieszana
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Mały jest o 2- 3 dni mniejszy
Waży 470-480g
Leży poprzecznie
Przepływ krwi w jednej żyle mam zły ale mam się nie martwić bo to dopiero 22 tydz i może się to cofnąć a druga jest ok
Kolejna wizyta 10tego

Do góry