reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Zakład wygrał teoretycznie mój D... ale stwierdził, że i tak on stawia pizze:-D:-D:-D i jeszcze dorzucił nową sukienkę dla mnie, więc warto się z nim zakładać haha:-D

reklama
znaczy sie bylo wiadomo ze bedzie duzy ale chyba nie zdawali se sprawy ze az taki...ja niewiem nic wiecej jak tylko ja spotkam to pewnie powie....pewnie ja pocieli:baffled:

No niezla waga! Moja kolezanka urodzila synka 4700 I bez naciec ale tu o kilo wiecej! Moze dlugi byl? to sie waga choc troche rozlozyla? Gratulacje dla mamy "wielkoludka" I slowa uznania :)

Marzenka , Judyś gratulacje! super wiesci:-)
Jezu jak ten czas leci ! za dwa tygodnie już kilka z nas może zacząć rodzić ! szok normalnie!:szok:

5700???? nie wierze że można naturalnie urodzić takie dziecko!!!!!!!!!! to wbrew naturze;-) ale najważniejsze że wszysstko z mamą i dzieciątkiem dobrze:-)

Dzieki dziewczyny za wsparcie i slowa otuchy :tak:
staram sie oszczedzac,ale ja to robic skoro remont na calego w domu :(
teraz mam 2 pokoje w stanie surowym ,zdemolowana kuchnie i lazienke :szok:

Dzis np. stwierdzilam ze niech robotnicy robia swoje a ja sobie poleze - zostawilam ich na godz bez nadzoru a tu :szok:
jeden majster z mojej 2 letniej kuchenki gazowej urzadzil sobie polke i poklad mlotki szpachtulki i inne ciezkie nazedzia( co za kretyn)
Mowie ze mi zniszczy a on na to "oj" i bardzo nie delikatnie zabral narzecia ryszac maszynke w kilku miejscach :angry::angry::angry:

po czym 2 wysmienici fachowcy instalatorzy poszli sobie na zewnatrz na papieroska zapominajac ze podlaczyli do instalacji ogrzewania wode ktora sie ostro przelala i zalala do wysokosci kostki cale pomieszczenie gospodarcze wraz z nowymi plytkami (jeszcze niezafugowanymi
):angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: JA PIERDZIUUUU....
OSZALEJE !!!! Dodam jeszcze ze chodza i wynosza ta wode po calym domu ktora miesza sie z tynkiem kladzonym w kuchni i jest super!!!:-(

marzenka Judys ciesze sie ze u Was wszystko dobrze ,takie wiesci zawsze poprawiaja mi humor :-D:tak:

Ja moge rodzic po 13 sierpnia .
Chodz wolalabym w terminie bo na bank nie zdaza z wykonczeniem ..a gdzie tu to wszystko posprzatac i urzadzic:dry::dry:

love - współczuje remontu w takim okresie, ja robiłam taki generalny rok temu i jak zaczeliśmy go w wrześniu tak trwał do listopada....;/ a miały być 4 tygodnie.... wtedy nie dokończyliśmy klatki schodowej więc postanowiłam że pomalujemy ją teraz przed narodzinami i miały być 3 dni a zmienia się to w tydzień..... Do tego dziś rano dostałam ochrzan od majstra że posprzątaliśmy sobie w szlifowaniu i on musi folie na podłogę nakładać. No ku..... to człowiek chce lżej żeby to się po całej chałupie nie nosiło a ten z pretensjami że cały dzień będzie dzis oklejał folie i taśmę... no i też od rana cały czas to robi....

love ja to Ci współczuję kobieto. nie pisałabym się na remont w tym etapie ciąży. meliska do zaparzenia i tyle zostaje.
nadia jakbyś tu była, to bym Ci klapsa przyłożyła też za to forsowanie, już na głównym się wygadałam.
ja Was tylko proszę o jedno dziewczynki... proszę... znajdujcie czas na odpoczynek. to dla Waszego i dzieci dobra!

love

To faktycznie z tymi "fachowcami" masz trzy światy :baffled:

Ja po wizycie i UWAGA... dostałam pozwolenie na chodzenie :-)Szyjka przez te trzy tygodnie ani drgnęła nadal 24 lekarz stwierdził, że na tym etapie ciąży ta długość jest już czymś normalnym i pozwolił mi chodzić. Oczywiście mam nadal zakaz sprzątania, zakaz podnoszenia czegokolwiek, ale powiedział mężowi że na zakupki mogę już z nim jechać i mogę mu palcem pokazywać co ma ładować do koszyka :-DNo i mam powoli odstawiać leki nospę od dzisiaj, luteinę dopochwowo mam brać do końca tygodnia i też koniec jedynie mam zostać przy samym magnezie no i cały czas żelazo.

Żelazo mi się podniosło HURRRAAA:-D Co prawda jeszcze jest poniżej normy ale NARESZCIE JEST POPRAWA :-)

Jaśminka ułożyła się główką w dół, waży 2100 takie minki strzelała,lekarz stwierdził że chyba jej coś nie pasuje tak grymasiła :-D a mój po wyjściu stwierdził, że robi fochy jak mama, dowcipniś :dry:Udało się cyknąć fotkę jak usta zwinęła w rulonik :-D

Lekarz uspokajał mnie, że mąż spokojnie zdąży przyjechać z pracy zabrać mnie i zawieść na Katowice na Łubinową bo maż sprzedał mu, że się boje że w drodze urodzę :-pNo i dostałam zalecenie, żeby około 35 tygodnia spakować torbę i aby być zwartą i gotową :szok:

A to nasza pociecha i jej minka :-D

ad2a.jpg

Załączniki

• ad2a.jpg
    ad2a.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 36
reklama
jejku cudowna malutka<3 Super, że wieści dobre :-)
love a juz myslałam że jak będziesz siedzieć na tyłku to będzie Cie więcej tutaj :-) Powodzenia z tym remontem

Do góry