reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
kiki nie martw sie, ja na wizycie piatkowej mialam szyjke dluga i zamknieta a we wtorek urodzilam:) nie slyszalam ze wywolanie bardziej boli, moim zdaniem skurcze to skurcze i tyle, takze sie nie stresuj, a waga to jest orientacyjna, USG bardzo czesto sie myli a odchylenia moga dochodzic do 15%. Na KTG troche rzadko masz jezdzic, ale ja si enie znam... Ja sie juz psychicznie nastawialam na 18 na wywolanie a 3 urodzilam:-) rozwarcie sie moze zrobic w moment, mi w ciagu 2 godzin strzelilo z 2 cm na 8.

kiki nie martw się za bardzo. Może akurat wszystko pójdzie lepiej niż myślisz. Waga z usg nie jest nigdy dokładna. Mi ginekolog powiedziała,że kiedyś dzień przed porodem kobieta miała usg i dziecko miało ważyć ponad 4 kg, a urodziła dziecko o wadze 3600. Głowa do góry.

Nie wiem, czy wywoływanie boli. Chyba wywoływanie wywołuje skurcze, które nie nastąpiły normalnie i one bolą jak te, które pojawiają się naturalnie. Może ból sprawia welfron, czy nie wiem co przez co podają oxy.

Może to lepiej,ze nie wiem zbyt dużo, bo mniejsza panika?

Jak u Was jest z ktg? Też zapisują Was na pierwsze ktg na 2-3 doby po ustalonym terminie porodu? Mnie tak dziś położna zapisała.

Jutro wizytuję o 18. Ciekawe co z szyjką? Tydzień temu była długa i zamknięta. Przez tydzień miałam pojedyncze skurcze.

martolinka a miałaś robiony wymaz na paciorkowca z pochwy i pupy? Kurcze już sama nie wiem co mam robić. Ja mam zrobione z pochwy i jest ok, a ten drugi wymaz ginekolog mówi,ze niepotrzebny. Ale na stronie szpitala wymagają. I gdzie teraz mam iść ewentualnie na ten wymaz?

Mum ja robiłam wymaz z pochwy. Pierwszy raz słysze o wymazie z pupy;-)a zadzwoń do szpitala i zapytaj? moze mają jakies stare dane?
w sumie gin ana Twoje życzenie powinien ten wymaz z pupy zrobić , ale skierowania moze nie dać

Ja rowniez po wizycie ! A raczek Maksymilian :) bylismy dzisiaj na wazenie kontrolne ( zalecone mamy 1 raz w tygodniu) no i krasnal wazy juz 3220g :D a waga sprzed 9 dni 2740g :D wiec rosnie mi bula :))))
za tydzien idziemy na szczepienia, rewelacyjna wiadomosc dla nas mamy darmowe szczepienie na pneumokoki :D !!! czyli 4 razy po 290zl GRATISS !!!!!

mum-to-be ja miałam wymaz z pochwy i okolic odbytu i niestety wyszedł dodatni; tylko że to nie były 2 oddzielne próbki więc nie wiem gdzie go mam
skoro nie masz w pochwie to myślę, że ok tylko dbaj szczególnie o higienę żeby ew. nie przewędrował jeśli nie wiesz czy masz go w układzie pokarmowym
reniuszek synek ładnie rośnie, gratulacje

ja też po wizycie; rozwarcia brak, szyjka długa
wyszło mi białko w moczu i dlatego mam zbierać mocz przez dobę, totalna masakra!
mała już nie taka mała bo waży ok 3,5 kg
a tak to wszystko ok

Kliki staraj sie tak nie martwic ta waga. Tak jak pisza dziewczyny ona jest tylko orientacyjna, a o tym ze porod wywolany bardziej boli to pierwszo slysze.

Ja dzisiaj tez wizytowalam, dzidzia rosnie, ulozony ladnie glowka do dolu, wyniki tez bardzo dobre. Wiec juz teraz tylko czekac, nestepna wizyta 25.04.

reklama
Do góry