reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Kasia ja mysle ze to indywidualna sprawa odczuwania bolu :) u mnie byl malenki dzidzius .... przy wiekszym chyba bym zeszla z tego swiata, a w szpitalu znieczulenia nie bylo......procz kroplowki z paracetamolem - hehehe ;)

reklama
kasia a ty tak o mnie myslisz :) kochana jesteś :*
ja tez juz po wizycie - od czwartku niewiele się zmieniło - szyjki praktycznie brak, rozwarcie na opuszek - teraz mam pracowac nad rozmiękczaniem szyjki :) tak naprawdę mogę urodzić w każdej chwili, bo widać, ze mój organizm się bardzo przygotowuje do porodu..macica bardzo sie napina - i lekarz powiedział, ze to bardzo dobry objaw...Mała wazy 2911 g :) troszkę ją dziś popodglądałam na usg - najwazniejsze że prawidłowo się rozwija i wszytskie parametry są w normie...nadal mam liczyc ruchy i następna wizyta za tydzień, o ile się nie rozpakuję wcześniej :)
lene - gratki wizyty :) spory ten twój synuś się szykuje :0

ilonka- to faktycznie ładnie jesteś na poród przygotowana :tak: oby wszystko poszło po Waszej myśli :-)
kasia- ja miałam tak jak reniuszek, na kontrolnym ktg skurcze dochodziły do 70-80 a ja nic nie czułam w sumie, a jak zaczęła się właściwa akcja to jakieś marne 30 pokazywało,a ja ledwo się trzymałam, bo tak bolało:szok:

Hej laseczki-gratuluje udanych wizyt, ja wpadam sie podzielic info jakie dzis dostalam w szpitalu, moze sie niektorym przyda. Oczywiscie porodu u mnie nie widac na horyzoncie, wszystkie parametry super, maly fika w najlepsze i ani mysli o wyjsciu. Sa jak sie dowiedzialam 3 magiczne sposoby na przyspieszenie porodu, moj lekarz zaleca je stosowac od momentu skonczonego 39 tygodnia takze dla mnie od piatku.
1-sex (zwieksza szanse o 30%)
2-akupunktura, jest jeden punkt na nodze-niedaleko kolana od wewnetrznej strony lydki, ktory uciskajac przyspieszy porod
3-badanie u lekarza, ktore bede miala za tydzien, w ktorym lekarz wklada palce miedzy szyjke a pecherz z dzidzia i masuje (nie wiem czy to to samo co masaz szyjki?) i to zwieksza szanse o 45%.
Poza tym jesli bede miala rozwarcie na 3 cm w przyszlym tygodniu to idziemy na indukcje, bo jest juz spora szansa na sukces w krotkim czasie :-) Jesli bedzie mniejsze rozwarcie to poradzil zeby poczekac jeszcze tydzien.

Aha i jeszcze jedno mi sie przypomnialo-zapytalam sie jakie to sa te skurcze co mam liczyc bo ja nie wiem czy mam skurcze, czy taki bol w dole brzucha lub twardnienie sie liczy i powiedzial ze nie-to sa braxtony. Prawdziwe skurcze ktore trzeba zliczac to te, ktore daja efekt twardnienia jak skala ze nie mozna wypowiedziec slowa-mam je liczyc z zegarkiem w reku, jesli beda co 5 minut to do szpitala.

Ostatnia edycja:
Ja wizytuje jutro... bede tez miala ostatnie USG... plci nadal nie znam wiec juz powiem zeby mi nie mowila to niespodzianke bede miala:)

Gratuluję wszystkim udanych wizytek:tak::-)
Ja również miała tak jak dziewczyny że podczas porodu skurcze ok 30% a ja myślałam że umrę a wcześniej były większe i był luzik, I położna się śmiała co to będzie jak skurcze będą ponad 100

Lene, iza, iloonka gratki udanych wizyt:-)
Iza dzieki za info mi sie przydalo:tak:
Monisia &&&
Kciukole za wszystkiw dzisiejsze wizytki&&&

Ja mialam wczoraj wizyte chyba ze 3 minutowa polozna pomacala brzuch i stwierdzila ze wszystko ok ale maly jest bardzo nisko wiec na dniach sie urodzi i to tyle :eek:

reklama
Do góry