reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Kasia ja mysle ze to indywidualna sprawa odczuwania bolu :) u mnie byl malenki dzidzius .... przy wiekszym chyba bym zeszla z tego swiata, a w szpitalu znieczulenia nie bylo......procz kroplowki z paracetamolem - hehehe ;)

reklama
kasia a ty tak o mnie myslisz :) kochana jesteś :*
ja tez juz po wizycie - od czwartku niewiele się zmieniło - szyjki praktycznie brak, rozwarcie na opuszek - teraz mam pracowac nad rozmiękczaniem szyjki :) tak naprawdę mogę urodzić w każdej chwili, bo widać, ze mój organizm się bardzo przygotowuje do porodu..macica bardzo sie napina - i lekarz powiedział, ze to bardzo dobry objaw...Mała wazy 2911 g :) troszkę ją dziś popodglądałam na usg - najwazniejsze że prawidłowo się rozwija i wszytskie parametry są w normie...nadal mam liczyc ruchy i następna wizyta za tydzień, o ile się nie rozpakuję wcześniej :)
lene - gratki wizyty :) spory ten twój synuś się szykuje :0

ilonka- to faktycznie ładnie jesteś na poród przygotowana :tak: oby wszystko poszło po Waszej myśli :-)
kasia- ja miałam tak jak reniuszek, na kontrolnym ktg skurcze dochodziły do 70-80 a ja nic nie czułam w sumie, a jak zaczęła się właściwa akcja to jakieś marne 30 pokazywało,a ja ledwo się trzymałam, bo tak bolało:szok:

Hej laseczki-gratuluje udanych wizyt, ja wpadam sie podzielic info jakie dzis dostalam w szpitalu, moze sie niektorym przyda. Oczywiscie porodu u mnie nie widac na horyzoncie, wszystkie parametry super, maly fika w najlepsze i ani mysli o wyjsciu. Sa jak sie dowiedzialam 3 magiczne sposoby na przyspieszenie porodu, moj lekarz zaleca je stosowac od momentu skonczonego 39 tygodnia takze dla mnie od piatku.
1-sex (zwieksza szanse o 30%)
2-akupunktura, jest jeden punkt na nodze-niedaleko kolana od wewnetrznej strony lydki, ktory uciskajac przyspieszy porod
3-badanie u lekarza, ktore bede miala za tydzien, w ktorym lekarz wklada palce miedzy szyjke a pecherz z dzidzia i masuje (nie wiem czy to to samo co masaz szyjki?) i to zwieksza szanse o 45%.
Poza tym jesli bede miala rozwarcie na 3 cm w przyszlym tygodniu to idziemy na indukcje, bo jest juz spora szansa na sukces w krotkim czasie :-) Jesli bedzie mniejsze rozwarcie to poradzil zeby poczekac jeszcze tydzien.

Aha i jeszcze jedno mi sie przypomnialo-zapytalam sie jakie to sa te skurcze co mam liczyc bo ja nie wiem czy mam skurcze, czy taki bol w dole brzucha lub twardnienie sie liczy i powiedzial ze nie-to sa braxtony. Prawdziwe skurcze ktore trzeba zliczac to te, ktore daja efekt twardnienia jak skala ze nie mozna wypowiedziec slowa-mam je liczyc z zegarkiem w reku, jesli beda co 5 minut to do szpitala.

Ostatnia edycja:
Ja wizytuje jutro... bede tez miala ostatnie USG... plci nadal nie znam wiec juz powiem zeby mi nie mowila to niespodzianke bede miala:)

Gratuluję wszystkim udanych wizytek:tak::-)
Ja również miała tak jak dziewczyny że podczas porodu skurcze ok 30% a ja myślałam że umrę a wcześniej były większe i był luzik, I położna się śmiała co to będzie jak skurcze będą ponad 100

Lene, iza, iloonka gratki udanych wizyt:-)
Iza dzieki za info mi sie przydalo:tak:
Monisia &&&
Kciukole za wszystkiw dzisiejsze wizytki&&&

Ja mialam wczoraj wizyte chyba ze 3 minutowa polozna pomacala brzuch i stwierdzila ze wszystko ok ale maly jest bardzo nisko wiec na dniach sie urodzi i to tyle :eek:

reklama
Do góry