reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt: kliki, g_agnes, kasia, ntkmw, paulusia! :-)
Jeśli kogoś ominęłam to wybaczcie, ale ostatnio na wizytowy nie zaglądałam..

Maniaa
- sok z buraków na pewno nie zaszkodzi, można też pić herbatkę z pokrzywy, ale to wszystko chyba bardziej na krwinki czerwone i hemoglobinę...

Julianna
- gratki! Świetne wieści! :tak: Nic tylko rodzić za kilka dni ;-)

kliki - ostatnia morfo z lutego? To trochę dawno... Jak gin nie dał Ci skierowania , to możesz przejść się do rodzinnego i też wypisze :tak: Ja poszłam z wysypką, więc kompleksowo od razu dostałam skierowanie na te badanie.

juliannna ja też piję 3 razy dziennie. A ten wiesiołek to jakie ma działanie? I czy konsultowałaś to ze swoją gin? Bo ja już sie ze swoim nie bede widziała a zapomniałam zapytać;/

g_agnes nie konsultowałam, ale sądzę że to nie zaszkodzi... wiesiołek ma działać na śluzówkę, uelastyczniać ją żeby nie popękała w kluczowym momencie. Wiadomo że to może guzik dać, ale a nóż widelec...

Wróciłam od gina! iiiiiiiii...... wszystko wskazuje na to, że urodzę w terminie. A na pewno nie zapowiada się bym przenosiła brzdąca :) Rozwarcie na jeden palec - i ta informacja najbardziej mnie pocieszyła :) Bo jednak coś się dzieje i być może będę niebawem rodzić :happy:
A malec waży już 3400g eh.. gin mówi że jak doczeka terminu to będzie miał w najlepszym wypadku 3800 i to trochę mnie przeraża. A najbardziej przerażająca jest jego główka... bo osiągnęła już średnicę 9,9cm :szok:

kurcze... podczas badania na fotelu tak mnie strasznie bolało, że aż jęknęłam :zawstydzona/y: Jeśli będzie tak bolało podczas porodu to ja nie dam rady !! :baffled: Okropne doznanie..

reklama
jestem po wizycie :) dzięki za kciukole
u nas wszystko dobrze, po powtórnych badaniach moczu okazało sie, że wszystko w jak najlepszym porządku. Mała juz sie pięknie wpasowała w kanał rodny, brzuszek też już się obnizył (choc ja wielkiej różnicy nie widzę :)) Usg nie miałam, Emilka pieknie fika w brzuszku tradycyjnie pokopała pana doktora :) szyjka ładnie się skraca i pojawia sie rozwarcie na opuszek :) moge urodzić w każdej chwili - co mnie bardzo cieszy :) i to chyba tyle...następna wizyta 3.04.

Do góry