reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

czesc laseczki ja tez juz po wizycie jestem..
julianna gratki!
u mnie ok wszystko, mały wielkolud waży 3 z małym haczykiem, główka baaardzo nisko, szyjka nie wiem jaka długość bo nie zmierzył, tylko zbadał na fotelu ( co bardzo bolało:crazy:) i powiedział , że rozwarcia nie ma i to mnie pocieszyło. Wymiary synka prawie wszystkie o 3 tygodnie wyprzedzają wiek ciążowy. Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie 20.03 i wtedy będzie ktg już robił. kurka po tym badaniu na fotelu to mam wrażenie, że mi pochwa zaraz wypadnie i mały i chyba reszta wnętrzności:eek:.
Robił mi jak zawsze USG 4d i mój synulek dał popis, bo ssał swój nadgarstek i czasem oblizywał go :-), wyglądało to zjefajnie i mam nadzieję, że tak samo będzie ciągnął maminego cycucha;-):-).
Dzięki kochane za kciuki i ja życzę już powodzenia jutrzejszym wizytującym kwietniówkom!

reklama
Lene gratuluje wizytki , powiedz mi kochana jaka wage urodzeniowa synka przewiduje twoj gin ? Bo ja juz zaczynam troche panikować a widze ze Twoj maluch tez do malutkich nie nalezy :tak:

Trzymam dziewczynki kciuki za jutrzejsze wizyty !!!

Ja dzisiaj tez po wizytce standardowej u poloznej czyli wazenie itd itp . Qrde schudlam przez ta jelitówke wiecej niz sadzilam bo 3 kg :szok: i nie wiem czy to wina choroby czy czego hemoglobina leci mi na leb na szyje juz qrna nie wiem co robic , 1 raz mam tak kijowe wyniki .

Julianna kto by pomyslał , że kąpiel w wannie może być taką rozkoszą;-)

Andzik dobre wieści;-)

Zeberka trzymam kciuki za jutro &&&
Lene ponad 3 kg? to zapowiada się dziecię słusznej wielkości;-)
poranna od samej słabej hemoglobiny waga chyba by tak nie spadła..

hej
ja na chwilę - niedawno wrociłam i jestem padnieta.
U nas ok - tzn. na szczęście bez zmian - szyjka nadal mierzy 1,5 cm jest zamknieta. Nadal czeka mnie 2 tygodnie leżakowania i branie leków: duphaston 3x1, nospa 3x1 i asmag 3x2. Jezeli chodzi o usg to będę miała na następnej wizycie czyli 20.03. podobnie jezeli chodzi o wymaz na tego paciorkowca. Mała pieknie tańczyła aż lekarz się usmiechał...mało mu sprzetu do mierzenia tetnia nie rozwaliła hahah także ogólnie tyle u mnie. dziękuje za kciuki. i gratuluje pozostałym mamusiom wizyt i dobrych nowin. dobranoc :*

Jestem. Dopiero mnie m dopuścił do kompa :). Więc krótko i spadam spać.
Szyjka ok. Więc moje bóle to norma. Wymaz na czystość pobrany. Wizyta za dwa tygodnie. Zapytałam gina o poród jak to będzie bo pierwszą miałam cesarkę. A ten po prostu jak chcę rodzić. Więc ja że cesarkę bo nerki i te powiększone komory u dziecka a on na to że ok. Na następnej wizycie będziemy pewnie umawiać termin.
Jeszcze zadałam pytanie czy muszę rodzić w Warszawie czy nie da rady tu na miejscu. No i oczywiście jeśli się okaże że komory nie rosną a dziecko nie będzie wymagało zabiegu zaraz po porodzie to jak najbardziej poród może być tutaj. Więc wszystko wskazuje na to że urodzę w rodzinnym mieście. Ostatecznie pewnie będzie wiadomo po USG które mam w warszawie 12.03 czyli w przyszły poniedziałek.
A jeszcze Wam powiem że dzwoniłam do instytutu genetyki po wynik z amniopunkcji i oczywiście wyniki są ale poszły do szpitala i informacji mi nie udzielono. :angry:Ale się w.......... Ale teraz tłumaczę sobie że doktor mi przy badaniu mówił że jak coś będzie niedobrze to będą za mną dzwonić. Reszty dowiem się na wizycie.

julianna super że możesz się swobodnie pluskać:tak:
andzik trzymam kciuki co by młody się jeszcze obrócił:tak:
zeberka i kivinko kciukaski za jutrzejsze wizytki:tak:
lene spory ten twój synek:tak:
ilooonka jeszcze tylko dwa tygodnie więc dasz radę:tak:
edytka gratki wizytki:tak: i trzymam kciuki za poród blisko domku i wyniki oczywiście:tak:

dzieki dziewczyny, ale ja się aż tak bardzo nie sugerujętymi pomiarami... to tylko USG, chociaż córa ważyła 3800, a ponoć kolejne dzieci większe i mam cykora trochę, bo pierwsz miałam cesarkę, a teraz naturalnie mam rodzić, więc się stresuję tą wagą jednak ..
poranna: mój gin mówi, że w granicach 4000- 4200, zobaczymy.

reklama
Iloonka korzystaj z lezakowania , bo bedziesz za nim tęsknić;-)
Edytka , czyli po prostu pewnie wszystko jest ok , bo inaczej by nie dzwonili..Tyle tylko , że stresu się najesz za wszystkie czasy

Do góry