DZiewczynki Gratuluje udanych wizyt i już dużych dzieciaczków oraz trzymamy kciuki za dzsiejsze wizyty.:-)
My mieliśmy usg wczoraj, mała waży ok 1950, niestety cały czas głową do góry (siedzi tak od samego początku) i chyba nie myśli już o zmianie pozycji, więc lekarz powiedział, że raczej CC. Niestety na usg lekarz znalazł najprawdopodobniej torbiel na jajniku małej. Torbiel ma wymiary 19 mm na 18 mm i jest przy pęcherzu. Powiedział, że na pewno nie ma to nic wspólnego z nerkami bo je obejrzał i są ok, na ostatnim usg nie było żadnej torbieli, więc na razie kazał o tym nie mysleć i się nie denerwować( ale jak tu o tym nie myslec :-() i mam następne usg 20 marca u kolegi mojego Gina. chce żeby ten drugi lekarz zerknął swoim okiem jak jemu to wygląda, czy torbiel sie powiekszyła przez te 2 tygodnie czy może już jej nie będzie bo się wchłonie (mam nadzieje, że tak będzie) no i sprawdzą ułożenie małej. Powiedział nam, że i tak w ciązy z torbielą małej nic nie można zrobić ewentualnie po porodzie będą badania i diagnoza co dalej z tym zrobić.
Przepraszam za tak długi wywód, ale nikomu z naszym otoczeniu na razie nic nie mówimy a ja musiałam sie komuś wygadać :-).