reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
robaczek - rzeczywiscie jakis nienormalny ten gin...a nie dalabys rady przejsc sie gdzies prywatnie na usg zeby podejrzec sobie maluszka?
CobraOna - mam nadzieje, ze jednak bedzie wszystko OK; trzymaj sie dzielnie:tak:

robaczek ale lekarz jakis powalony maksymalnie ! przeciez w 30 tygodniu robi sie ostatnia 3 ultrasonografie dzidzi i sprawdza wszystko po kolei !! co za palant !!! :/ wspolczuje Ci :(

Cobra pewnie wszystko jest okey tylko dzidzia taka :) bedzie dobrze, trzymamy kciuki :*

Robaczek co za człowiek Ci się trafił :dry: może faktycznie przejdź się na usg gdzieś prywatnie?

Cobra trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ;-)

Izka oj musisz być dzielna kobieto.. takie badanie to maraton, ale dasz radę! :D

robaczek co za palant z tego Gina...no naprawdę masakra jakaś...a nie możesz sobie załatwić gdzieś na szybko USG?

Cobra tak jak dziewczyny piszą zrób dodatkowe badanie USG i zobacz czy się to potwierdzi a nie denerwuj się na zapas. i dbaj o Was :*

Cobra- teraz moja droga bierz się do gotowania! Dużo ryb i zdrowego jedzonka! I nie wkręcaj sobie niczego, bo po pierwsze to tylko maszyna i ona wylicza orientacyjnie, a po drugie moja koleżanka też tak miała- 2 tygodnie różnicy, stres na maksa, a okazało się, że wszystko jest w porządku i urodził się zdrowy chłopczyk (także jak widać nie ma reguły odnośnie pomiarów). No i nie bierz nawet pod uwagę najgorszego!

Lene- 30 tydz. ulala! Kobieto dotrwasz spokojnie do terminu! Tylko bierz ten fenek!!!! Bo pamiętam bardzo dobrze, że się broniłaś:-p:-p:-p Zobaczysz, jeszcze przyznasz mi, że miałam rację;-);-)

Cobra mi wlasnie mama opowiadala jak jej siostra urodzila sie w "Czepku" miala ponad pol kilo mazi plodowej na glowie :D

Dziękuje dziewczyny za wsparcie :*:*
Wydaje mi się że przyczyną może być to że w domu wiecznie czuć dym z papierosów ;/
Następne USG 23 lutego

tu taki gratis :*

CobraOna- moja koleżanka co przedwczoraj urodziła też miała podejrzenie hipotrofii, leżała nawet na patologii,jej Jagódka miała wymiary każdy z innego tygodnia, i czasem była to różnica 2 a czasem 3 tyg, czasem ta róznica malała do 1,5 tyg- tak miała przez pół ciąży. wiem, że kazali jej powtarzac badania na cytomegalię -podejrzewali, że to właśnie ta cyto mogła spowodowac. jak położyli ją do spzitala to sprawdzali przepływy w łożysku i robili ktg, dostawała też takie zastrzyki na bodajże "rozrzedzenie krwi" (coś takiego), ostatecznie stwierdzili, że nie wiadomo czy to hipotrofia, i właściwie to nie ma sensu pobyt w szpitalu. Jagódka urodziła sie co prawda nieduża, bo ważyła 2700g ale jest śliczna i zdrowa, i nie ma żadnej wady genetycznej - którą też lekarze podejrzewali . tak więc głowa do góry:-) p.s. dodam jeszcze, że te pomiary różnią się w zależności od sprzętu na jakim są wykonywane i czasem warto udac się na usg do innego lekarza, żeby sprawdzic.

robaczek- co za dziad wstrętny!!! ale szczerze, to troszkę zazdroszczę tej niewiedzy, bo to dopiero będą emocje do samego końca: chłopak czy dziewczynka?hmmm:-) i my tu wszystkie do momentu rozwiązania będziemy czekac z niecierpliwością, Twój maluszek będzie najbardziej wyczekiwanym hehhe:-)

Izka- to Cię przemaglują z tej glukozy, ale dobrze, że tak troskliwie się Tobą opiekują.a w środę już nie będziesz pamiętała smaku tej obrzydliwości:-) p.s. zaopatrz się w jakąś lekką lekturkę na te 3 godz.

reklama
Cobra radziłabym Ci jeszcze konsultację u drugiego gina dla Twojego/Waszego spokoju!!;-)wierzę , ze będzie ok;-)
Robaczek tyle już czekałaś , ze może faktycznie lepiej poczekać na niespodziankę;-)

Do góry