reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

dzieki kochane moje za słowa wsparcie...
mamido masz rację. faceci są jacyś dziwni ;)
kasia: z tym pachnieniem to trochę ciężko przy małej córce... no ale zrobię wszystko aby jak najwięcej wypoczywać i nie dać położyć się na wczasach pod kroplówka za tydzień:)
Reniuszek: cholera, myślałam, że mi serducho wyskoczy w nocy po pół tabletce zaledwie... do tego ból głowy i faza normalnie, jak nie wiem po czym, ale mam nadzieję, że to przejściowe i szybko się organizm przyzwyczai:baffled:

reklama
izka kochana powtórki badania i to 3h :szok::szok: ja mam jutro 2h i 75g świństwa nie wiem jak to zniosę :-(ale czego się nie robi dla maluszka
robaczku trzymam kciuki za wizytkę, koniecznie daj znać po:tak::-)

Za resztę wizytujących dzisiaj również &&&&& zaciśnięte:tak:

ja dzisiaj po glukozie 75.. powiem wam żeby szybko go wypić to mniej boli, bo im dluzej tym ciężej :D
najgorzej było z uczuciem mega pragnienia PO no i ogólne mdlilo strasznie. wklucia to tez nic przyjemnego (ja z żył).

no i z zaleceń o których nie wiedzialam to dzien przed można jeść do 18 i wziąć ze sobą dawkę glukozy na badanie :baffled:

kciuki za wizytujace dziś - ja juz jutro..! :happy:

darucha - duże chłopaki buszują u Ciebie w brzuszku ;-)
Szybkiej poprawy w leczeniu grzybka
lene - waga synka 1600 - to i tak sporo :tak:
No to teraz moja droga staraj się dużo wypoczywać, żeby szyjka już nie strajkowała ;-)
izka - No tak, masz rację, trzeba wszystkiego pilnować... Dobrze, że nie ma cukrzycy, a tylko podwyższony cukier, a z tym sobie na pewno poradzisz. Tylko te 3 godz. w labo to masakra, weź tu człowieku tyle czasy wytrzymaj.. powodzenia!
sonisia - no i masz z głowy, o jak Ci dobrze..
robaczek - i co? i co? :-):-) Bo ja już niecierpliwa :-D

dziewczyny dziękuję za kciuki ale nie przydały się... lekarz stwierdził że usg zrobi jednak na następnej wizycie bo wynik w późniejszym tygodniu więcej mu da niż ten z 30:confused: a przeciez ostatnio wiedział że to będzie 30 tydz... a że to wizyty na nfz to nie mógł mi zrobić dziś i następnym razem, kurcze taka jestem rozczarowana....takze dalej nic nie wiem i chyba się nie dowiem już do końca...
poza tym w miarę ok, ale i tak humor mam zepsuty...

gratuluję wszystkich dobrych wieści!

Ja też się nie mogę doczekać "robaczkowych" wieści:-D
edit. Robaczku- chyba pisałyśmy w ednym momencie- wierzę, że jesteś rozczarowana na maxa, ale ten gin to jakiś niepociumany chyba, tak jakby nie wiedział jak bardzo kobiety czekają na to badanie:dry:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem po wizycie ale niestety nie jest za dobrze ;/
Mamy podejrzenie hipotrofii płodu :( główka, rączki i nóżki mają rozmiary z końca 26 tygodnia a brzuszek 24. Jeśli różnica będzie się bardziej pogłębiać to trafimy do szpitala na dokarmianie płodu. Przeczytałam że to może być związane z chorobami dziecka takimi jak zespół downa czy turentta ;/ Martwie się bardzo.
Mam mało wód płodowych. Ogólnie to w 4 tygodnie przytyłam 400g. dostałam skierowanie na glukoze ;/

reklama
CobraOna nie martw się na zapas! Moja mała praktycznie od 20 tyg ciąży ma różnicę między główką i nóżkami a brzuszkiem o 1,5 tyg. Lekarka powiedziała, że jeśli różnica jest ciągle taka sama to nie ma powodów do niepokoju, a norma to podobno właśnie 2 tyg.

Do góry