reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Darucha Zosienka ma 900 gram prawie...a jej kosc udowa oczywiscie wyprzedza o tydzien inne pomiary. Ma juz grubo ponad 5 cm. No dziewucha modelka nam rosnie:)
Lene a ktory to tydzien? Moja szyjka jest twarda i zamknieta ale ma 3,3 cm. Wystarczy troche sie oszczedzac i lezakowac czasem i bedzie ok takze uszy do gory Kochana. Bedzie dobrze. Byle skurcze nie pojawialy sie zbyt czesto. Ale masz dobrane leki i trzeba myslec pozytywnie. A z Dzidzia wszystko ok?

reklama
Kasiu z synkiem wszystko dobrze... ja wierzę, że dotrwam do bezpiecznego terminu! zaczęłam 30 tydzień...z pomiarów dzisiejszych wyszedł 32... no ale to tylko USG...wiec sugeruję się tylko o.m. Tak na marginesie, ten mój gin to palant jakiś jest! wie, że ja zestresowana jestem a ten opowiada mi jak to wczoraj odbierał poród w 30 tygodniu ... chłopca 1400 gram... zamiast mnie podnieść na duchu to dołuje....

Lene kochana nie martw sie :) po fenoterolu mozesz miec przez kilka dni nieprzyjemne objawy, lez wtedy najlepiej i nigdzie nie chodz, bo mozna sobie krzywde niechcacy zrobic ! ale lek dobry i nie szkodzi dzidziusiowi. Z szyjka pewnie bedzie dobrze, juz niewiele czasu zostalo !!
ja mam ponizej 3 cm szyjke, ale twarda....tez biore fenoterol, skurcze mam jak cholera dalej, ale to juz chyba taki urok.... i mysle przetrwac te 10 tygodni !!! Zobacysz wszystko bedzie dobrze, a lekarz to lekarz - wybacz mu, to ginekolog nie psycholog )

darucha gratki udanej wizytki:tak::-) i też sporawe te twoje dwa bąbelki:tak: a co do grzybka to mam nadzieję że szybko Cię opuści:tak:
lene nie martw się kochana, bierz leki i odpoczywaj a na pewno dotrwasz do kwietnia:tak: widzę że chłopaki po prostu są z reguły dość duże:-)

lene nie przejmuj się, miałam tak samo.. usg swoje, a kalendarz swoje. Ty się kobietko oszczędzaj i ciesz legalnym lenistwem, a nie zauważysz jak kwiecień przyjdzie :D

Hej babki, a do mnie dzwonili z wynikami i niestety ale cukier za wysoki :no: A caly czas wszystko bylo okey i nawet w drugim miesiacu glukoza byla idealna. No ale mam tylko podwyzszony, bez cukrzycy, kazali zrobic drugie badanie 3 godzinne, wiec miodzio, za tydzien jeszcze raz przyjemnosc z glukoza...Wieczorem mam pic tylko wode od 20:00, a rano na czczo na krew, potem glukoza i pomiary krwi co godzina przez 3 godziny. Umre z nudow siedzac tam przez 3 godziny, w dodatku powiedzieli ze mnie nie wypuszcza bo mam byc pod okiem wiec bede po prostu siedziec i raz na godzine oddawac krew. :baffled: ah jak sie ciesze...fascynujacy wtorek. Zmartwilam sie troche tym wynikiem, a swoja droga ciekawe czy to przez to ptasie mleczko na ktore mnie naszlo w zeszlym tygodnu. Pisalam wam ze mialam strasznego smaka i wrabalam caly karton w ciagu 2 dni (to bylo we wtorek a badanie w piatek ciekawe czy mialo wplyw. No nic przekonam sie za tydzien, eh jak to wszystkiego trzeba pilnowac i nie mozna niczego olewac...

Ostatnia edycja:
lene, darucha - gratuluje wizyt i duzych chlopakow:)
izka - mam nadzieje, ze tym razem bedzie lepiej...ale 3 godz w przychodni, masakra...ja pod koniec drugiej myslalam, ze zakwitne;-)

robaczek - powodzenia na dzisiejszej wizycie; mam nadzieje, ze maluch bedzie wspolpracowal:)

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&

Darucha- gratki dobrych wiadomośći od chłopaków- odpoczywaj jak gin kazał:tak:
Kasiagaw- cieszę się, że u Zosieńki wszystko w porządku:-)
Lene- odpoczywaj, bierz leki i wygoń złe myśli- a gin, no cóż faceci mają często problem z empatią...fajnie, że maluszek już spory:tak:
Izka- współczuję powtórki z glukozy, ale sama wiesz, że lepiej to kontrolować- trzymam kciuki za drugi wynik

Ostatnia edycja:
lene w takim razie skoro z synkiem wszystko super, to leż i pachnij i wszystko na pewno będzie great:)

izka wątpię, żeby to od tego ptasie mleczka. Ale spokojnie nie stresuj się...na pewno to tylko delikatnie podwyższenie i będzie all great.

robaczku trzymamy strasznie mocno kciuki za Was dzisiaj:*

reklama
Darucha Twoi chłopcy całkiem sporzy już są:tak:

Lene nie martw się:tak:pamiętam jak w listopadowym wątku były dziewczyny z szyjkowymi problemami a okazywało się , ze rodziły po terminie:tak:

Izka wątpie , że to od ptasiego mleczka . Trzymam kciuki:tak:

Do góry