kasiagaw
Fanka BB :)
Pauletta gratuluję wizyty...nic się nie przejmuj...na pewno będzie dobrze...
afi kivinko trzymamy kciuki za wizytę
afi kivinko trzymamy kciuki za wizytę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Poranna-sluchaj ten pierwszy wynik na czczo jest prawidlowy (norma do 5,6); drugi wynik masz bardzo wysoki (u zdrowego czlowieka norma jest do 7,8), nietolerancja glukozy jest od 7,8 do 11,1 a Ty masz juz powyzej co wskazywaloby na cukrzyce. Z drugiej strony masz powyzej ale w zasadzie na granicy 11,1 czy 11,2 to moze byc w granicy bledu laboratorium, lub nawet w normie zalezy od labu. Skoro zalecili narazie diete to moze uznali ze masz nietolerancje glukozy. Nie wiem dokladnie to musialby sie lekarz wypowiedziec ogladajac wszystkie Twoje wyniki, dla mnie to wyglada na granicy nietolerancji glukozy i cukrzycy. Przypuszczam ze powtorza test. za 2 tygodnie sprawdza czy po stosowaniu diety sie poprawi, jak nie to pewnie dostaniesz insuline, a jesli sie poprawi to dlaej bedziesz miala sama diete. Nie stresuj sie na zapas, to nie jest barzo zly wynik, raczej takie swietlo ostrzegawcze ze musisz teraz tego pilnowac. Trzymam kciuki za diete.Jestem po wizytce u mojej poloznej i diabetologa
Moje wyniki po obciazeniu 50 , podane w molach na czczo 5,0 , po 1 h 11,2 po 2 h 6,5 . Niestety nie jest dobrze ale narazie obedzie sie bez szpitala przynajmniej tyle na plusie . Dostalam glukometr , diete i zaadnych lekow
Za 2 tyg konsultacja jak cukier nadal bedzie zy beda mysle co dalej
Jakos pechowo ten rok mi sie zaczal
Iza jak mozesz spojz na te wyniki i powiedz mi czy jest faktycznie tak zle ?