reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

porannakawa - no to trzymamy kciuki za Twoją dietkę :tak: i mamy nadzieję, że wyniki za 2 tygodnie okażą się dużo lepsze :tak: a tymczasem No stressss
Paulettta - gratki wizyty! ach te nadopiekuńcze mamuśki... :-p nie przejmuj się
afi, kivinko - kciuki za jutrzejsze wizyty! :happy:
agata - i Tobie również gratulacje, Tosia ładnie przybiera ;-)
MamiDo - jak tam u Ciebie??

Dziewczyny, a ja dzisiaj miałam nadprogramową wizytę u ginka:crazy:
Popołudniu pokłóciłam się z moim M. Jakieś takie żale itp... że aż się powyłam :no: masakra i nie mogłam się uspokoić. No, ale potem długo rozmawialiśmy i jest zgoda. Tylko po tej akcji mały zaczął się strasznie wiercić, a potem po godzinie zaczął mi brzuch strasznie twardnieć :-( Dosłownie co 2 minuty twardniał i przechodziło i tak w kółko. Wystraszyłam się trochę, wzięłam no-spę, magnez i położyłam się. Ale dalej takie akcje. Więc pojechaliśmy do gina. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok. Bardzo skręcony ten mój synek, wiec sie zbuntował i pokazał rodzicom kto tu rządzi!!! Dokładnego usg nie miałam, ale M. sobie podejrzał potomka ;-) Szyjka zamknięta, trzyma.
Zalecenia lekarza: nie denerwować się (!), można pić meliskę w razie W., poleżeć teraz kilka dni, dalej no-spa i magnez.

Ale strachu się najedliśmy, a M. to już się zarzeka, że potulny jak baranek będzie - zobaczymy?!?

reklama
agata gratuluje wizyty !)
ewela koniecznie nie denerwowac sie !!! wspolczuje Ci takiego stresu, lez zrelaksuj sie i dbaj o maluszka :) a emkowi kopala w dupke i niech cos milego dla was zrobi :)

agata89
user-offline.png
-Gratuluję wizyty,mała ma ładną wagę.
ewela_grzyba
user-online.png
-super,że wszystko dobrze.
Zamiast cordafenu mam przepisaną nitrędypinę czyli zamiennik cordafenu.Od jutra mam brać najpierw po pół tabletki 3x dziennie.Jutro muszę zadzwonić wieczorkiem i powiedzieć jak się czuję.Wizytę mam 26 stycznia.

Ostatnia edycja:
Porannakawa
na pewno będzie dobrze, jestes rozsądną osobą więc jestem pewna że zastosujesz się do diety i wszystko będzie dobrze a do kwietnia już niedaleko
Pauletta
gratuluję poprawy:) nie przejmuj się tym co mama mówi, będzie dobrze;-)
Agata
super że wszystko ok
Ewela
teraz kłótnie trzeba odłożyć na bok, dobrze że mąż zrozumiał i obiecał poprawę

porannakawa tyle do porodu wytrzymasz. Fakt że bez słodyczy to ciężko ale dla dzidzi wszystko.
Dziewczyny gratuluję udanych wizytek i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Pauletta gratki z pwodu "nie brania " fenoterolu ;)
Ewela przy skurczach na serio nawet małe zdenerwowanko wywołuje lawinę skurczy, więc jakby mąż się zapomniał to rzuć nim następnym razem o ścianę w przypływie energii i złości ;-)
Moja kumpela kilka dni temu urodziła, a miała termin na koniec marca... dzidzia 2 kilo!!! w inkubatorze tylko 2 dni i chyba dziś do domku wychodzą :))))

Pauletta-gratki wizyty-mamy nie słuchaj (przynajmniej w tym przypadku);-)

Agata89- Tosia sprawdza w jakiej pozycji jej najwygodniej, ale na pewno odwróci się jak trzeba na czas! Gratki wizyty!!!
Afi, Kivinko- kciuki zaciśnięte!!!
Ewela-dobrze, że skończyło się na strachu, ci nasi chłopcy to bez wyobraźni są...:no:

Ja też po wizytce, ale wczoraj po powrocie już nawet kompa nie miałam siły odpalić:zawstydzona/y:. U Tymcia wszystko w porządku, trzymał w ręce pępowinę i tak nią machał, że dobrą chwilę gin musiał odczekać, żeby przepływy zmierzyć:-p, sprawdzaliśmy główkę, serducho-wszystko jest ok, ale jestem na siebie zła, bo zapomniałam spytać ile waży:dry:.

reklama
Lene- jak to się robi, żeby takie duże dziecko urodzić 2 miechy przed terminem???? Zapytaj koleżanki:-p A Skrzynecka urodziła 6 tyg. przed terminem i jej córka też miała ponad 2kg;-)

Wiecie, że podobno kobiety, które mają problemy w ciąży (czyt. skurcze, itp...) są z tego powodu zestresowane i mają podwyższony poziom adrenaliny, co sprawia, że dziecko się szybciej rozwija...Specjalista wypowiadał się w TV:-D

Do góry