reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

dziewczyny gratki wizyt :):):)

ja tez tyje na potęgę, jakieś 10 kg przy wzroście 162 i od zawsze pulchniejsza budowa ciała wyglada komiczne .. najbardziej mnie martwią rozstepy których sie nie pozbede po ciąży :(

w ogóle doszłam do wniosku ze nie lubię być w ciąży.. Małego kocham ponad wszystko i fajnie jak wieczorej pobuszuje w brzuszku, ale cała reszta to nie dla mnie ;)
odliczam tygodnie do porodu, ktory bedzie kulminacja wszystkiego :sorry:

no i od kilku dni bardzo mi ruch dokucza, spiety cały, na spojeniu lonowym w jednym miejscu boli, w nocy jak sie chce przewrócić to tez boli, w ciagu dnia tez, a wyniki dobre, leki biorę (dzisiaj znowu kupiłam magnez) i jak mi nie przejdzie po kilku dniach to sie wsciekne normalnie.

no to sobie ponarzekalam :tak: ;)

pod koniec miesiąca idę na kontrole to zobaczymy co mi ten rozbujnik z wnetrznosciami wyrabia ;)

3mam kciuki za kolejne wizyty..!!!

reklama
sonisia jak moge zapytać ile etraz wazysz? Ja mam 164cm i juz waze 77 kg. Czyli 10 na plusie odkad jestem w ciazy. A biorac pod uwage ze przed zajsciem w ciąze byłam na diecie i udało mi sie zrzucic do 62,5kg to mozna powiedziec ze przybrałam 15 kg. Bo 4,5kg przytyłam jakies 1,5-2 miesiace przed ciaza. Ale mimo wszystko tyje na potege!

Ostatnia edycja:
augustynka wiecej ... ;) ale juz sie nie ważne więc nie wiem ile dokładnie, ale ja juz mam ponad 8.. pff

przed ciąża schudlam z ok 80 do 64 i krótko sie tym nacieszylam ;)

więc może dlatego wiecej tyjemy..? bo naprawdę staram sie uważać co jem :(

Tez własnie tłumacze sobie ze przez diete wczesniej etraz wiecej tyje. Nie wiem... Ale mam chore biodra i boje sie ze niedługo ciezko bedzie mi chodzić, bo juz teraz ciezko mi sie spio, bo bola biodra ja leze na bokach :/

dziewczynki ostatnio w szkole rodzenia położne mówiły, ze na przybieranie na wadze mają tez wpływ te wszystkie witaminy, które połykamy...wiadomo słodycze i inne "atrakcje zywieniowe" też robia swoje....

kasiu myslę, że to ma wpływ...powiedziały, że jezeli nie trzeba to lepiej nie brać witamin - no ale jak się zaczeło to nie wolno odstawiać...jezeli wyniki są doobre to szkoda organizmu na witaminy - wystarczy wzbogacić swoje posiłki w odpowiednie witaminy i będzie dobrze....no i po witaminkach podobno dzieci rodza sie większe...

reklama
Do góry