reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Edytka-ja mysle ze to nie ma az takiego duzego znaczenia w jakiej ilosci wody bo i tak musisz wypic cale 75 g a czy rozpuscisz w 200 czy 300 ml to tylko zmienisz jego rozcienczenie/smak (bardziej rozcienczone-mniej nieprzyjemny smak) ale niezaleznie od rozcienczenia i tak przyjmiesz 75 g glukozy i to sie liczy.
Ewela-trzymaj sie kochana i dbaj o siebie.
Agata-trzymamy kciuki.

Już po wizycie :) Znaczy wisyte miałąm wczoraj, ale nie miałam kiedy do Was napisać :)
Z dzidzia wszystko dobrze :) Szyjka 3.5cm (to chyba dobrze? )
i kreci sie fajnie, bo tam gdzie miała dupkę - czyli pod zoładkiem moim to teraz ma główkę. Ale jeszcze sie będzie kreciła mocno także ułozeniem Poli sie nie martwie.
Jak powiedziałam lekarzowi ze tyje jak oszalała (4kg przez miesiac) to powiedział zebym przystopowała z witaminkami i brała co drugi dzień.
Gratuluje pozostałym Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne wizyty!!!

zeberka, augustynka - gratki!!!!
augustynka - wczoraj w szkole rodzenia połozna mówiła, ze witaminy bardzo pobudzaja nasz apetyt i że jeżeli nie ma konieczności to lepiej nie brać..no ale jak się juz bierze to lepiej tak nie odstawiać no i po ciąży też jeszcze trzeba bedzie przez chwilę brać....my z emkiem tez postanowilismy, że nie nie będzie u nas porodu rodzinnego, emek zostanie przy skurczach ale jak poród sie zacznie to wyjdzie....nie chcę ani ja ani on...więc po co się stresować...

reklama
Ale się nasłuchałam...5 kg w ciągu miesiąca. Czyli w sumie 11. Juz nie wiem co robić.

Malutka jest zdrowiutka , ma niecały kilogram i jest ciut większa niż termin wskazuje. Ładnie się pokazała:tak:
Wody płodowe wciąż na granicy normy AFI=20, ale usg pokazuje , że wszystko ok.Mam uważać na siebie , bo łatwiej o przerwanie pęcherza owodniowego.
Witamin dalej mam nie brać , tylko dołożyć żelazo

Do góry