reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
ewela dobrze że już wszystko u was ok :-) a ja już po wizycie-mały szalał na całego aż głowica od usg podskakiwała:-D uśmiałyśmy się z ginką :-D mały nareszcie odwrócił się głową na dół-najprawdopodobniej dziś w nocy bo buszował tak że szok:szok: aż cały brzuch mnie bolał i jak się rozciągał:szok: spać się nie dało:-D szyjka długa i zamknięta :-) i dostałam magnez na kurcze nóg

zeberka martolinka moja Zosia co drugi-trzeci dzień obraca się główka do dołu po czym znowu ląduje w ułożeniu miednicowym. Bez względu jednak na to jak jest ułożona, kopie gdzie popadnie. Będąc główką do dołu - dostaję po żebrach. Natomiast w położeniu miednicowym - kopie po jajnikach i rozciąga się na boki brzuszka, często wypinając przy tym tyłek. Ostatnio miałam okazję zaobserwować to na USG. Komicznie wyglądała z taką wypiętą pupą:-D:-D

Kasia wlasnie powiedz mi jak z ta wypieta dupka? robi Ci sie taka gula z jednej strony brzucha bardzo twarda, gdzie reszta jest normalna ?
Ja ciagle zastanawiam sie czy to Maksymilian mi funduje taki pagorek po lewej stronie czy to tez zalicza sie do skurczu .... :)

Zeberka
gratuluję!!!

no własnie jak rozpoznać ułożenie dziecka?? ja czuję małego różnie, czasem mocno dołem aż o mało się nie posikam, czasem znowu powyżej pępka się wypina i boli jakby mi się miała skóra rozerwać, a jak tylko położę się na boku to zaraz po bokach go czuję az łaskocze, czy to znaczy że on się jeszcze tak często przekręca i zmienia pozycję??`

Dziewczyny mam pytanko. Do tych co same rozrabiały glukozę w domu. Mam w czwartek badanie kupiłam glukozę 75g. i Nie zapytałam jak mam ją rozrobić. W jakiej ilości wody ? Pomóżcie.

robaczek na pewno zmienia pozycje :) ! ja sie ciagle zastanawiam nad ta gulka z jednej strony brzucha ..... jak znow mi wyskoczy dodam zdjecie, moze mi pomozecie :(

edytka w necie pisza 300ml :)

reniuszku to na pewno Maksio się wypina. Najprawdopodobniej pupą, także don`t worry.

robaczku nasze Maleństwa mają jeszcze możliwości i miejsce, żeby się obracać. Ja rozpoznaję uderzenia główki jako takie jakby odbijanie się piłki, natomiast jak dostaję kopniaki z kolanek lub stópek to aż mi brzuch podskakuje i są to zdecydowanie mocniejsze uderzenia. Ostatnio przyczaiłam na USG jak Mała jest ułożona i stąd wiem jak to rozpoznać.

edytka ja miałam rozrabiane w takim kubeczku plastikowym. Po wsypaniu proszku Pani zalała go do pełna, więc myślę, że maksymalnie 150 ml.

reklama
Do góry