reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

g_agnes &&& za wizytę..!

gochson szkoda ze musisz lekarza szukać.. a może jakiegoś który by poród odbierał..?

murka rozumiem twoj niepokój, ale bądź dobrej myśli a jeśli masz wątpliwości i miał je sam lekarz co do jakości obrazu USG to możesz iść do innego z super sprzętem i się wcześniej uspokoić choć trochę.

jak siostra była w ciąży to miala taka sama sytuacje
był właśnie jakiś guzek na serduszku u malenstwa, przerażona pojechała do innego gina niezależnie, i po 2 tyg na kontrole - okazało się ze wszystko się wchlonelo i urodził się cały i zdrowy.
bądź dobrej myśli i postaraj się mniej o tym myśleć jeśli to możliwe :*

reklama
Jutro po 18 kolejna wizyta :) Cieszę się ale z drugiej strony martwię że coś może być nie tak.
Może już jutro załapię się na USG 4d :) Myślicie że to już czas pytać o prywatną położną? Jestem w 23 tygodniu.

Gochson-jak dobrze kojarzę to zamierzasz rodzić u Bonifratrów, tak?
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do lekarki, która z tego co wiem teraz właśnie tam pracuje- nazywa się Ilona Piechuta Kośmider i ja ją pamiętam jako bardzo sympatyczną i kompetentną osobę- jak coś pokręciłam to sorki-dużo nas tu już w tej chwili:zawstydzona/y:.
G_agnes- trzymam kciukole za wizytkę
Murka- może skonsultuj się z innym lekarzem, na innym sprzęcie- żeby sobie oszczędzić nerwów.

MamiDo tak u Bonifratów. Nawet już się u nich zapisałam do szkoły rodzenia. A wiesz może gdzie ta lekarka przyjmuje ? My w pracy dostaliśmy karty ubezpieczenia zdrowotnego i one są ważne tylko w niektórych placówkach. Dzięki tej karcie mogę bezpłatnie korzystać z wizyt, no i robić też badania bezpłatnie. W obecnej sytuacji każdy grosz się liczy, a większość dobrych lekarzy pracuje prywatnie i biorą 150-200 zł za wizytę.

g agnes &&& za wizytę:tak:
murka wiem , że nie tak łatwo odpędzić złe myśli, ale warto poczekać od kolejnego usg. Czasem wystarczy , że dziecko podniesie rączkę i już cień się robi . Uszy do góry
CobraOna a po co chcesz prywatną położną? Wiem , ze w gdańskich szpitalach podobno zabroniono możliwości opłacania położnych . Mam na ten temat swoje zdanie i ta decyzja mnie cieszy;-)

reklama
Do góry