reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Gochson
user-offline.png
-trzymam kciuki.

Mały wczoraj na wizycie jak na złość położył się spać. Harce przed wizytą go wykończyły. Dorzuciłam kolejne 2 kg, tak jak patrzę to 2 kg co 3 tygodnie. Szyjka długa jak u żyrafy - stwierdziła lekarka (38). Glukoza ok - przed badaniem 83, potem 103. Jedyna zła wiadomość to taka, że moja lekarka od stycznia już nie pracuje, więc będę zmuszona zmienić lekarza :no:

Goshon - gratuluje udanej wizyty i troche nie fair ze strony lekarki, ze dopiero teraz Ci mowi; powodzenia w poszukiwaniu nowego lekarza :-)

Raczej dalej będę w tej samej przychodni, bo tam mam darmową opiekę zdrowotną i badania. Jest tam jeszcze dwóch lekarzy, więc wybiorę któregoś z nich. Trochę jestem rozczarowana, bo właśnie tą przychodnię wybierałam ze względu na tą lekarkę. Jednak myślę, że skoro nie mam żadnych dolegliwości i problemów, to zmiana lekarza na tym etapie ciąży to nic strasznego. W sumie zostało 3,5 miesiąca.

Gochson gratuluję wizyty i nie zazdroszcze zmiany lekarza na tym etapie;/

Ja dzisiaj na 14 na wizyte. Nie moge sie doczekać, oprócz oczywiście ważenia hehe;)

reklama
Hej dziewczyny!
Gratuluję wszystkim udanych wizyt!
Ja 22 grudnia miałam połówkowe, generalnie wszystko ok, mała waży 700 g, ilość wód w normie, żołądek i pęcherz widoczny.
Martwi mnie jednak jedna sprawa - lekarz badając serduszko bardzo długo się mu przyglądał, w końcu stwierdził że przegroda jest do kontroli bo wydaje mu się że może nie być w pełni wykształcona, widział na niej jakieś cienie i nie był pewien czy to ubytek czy kiepski obraz usg. Mówił że mam się tym póki co nie martwić. Staram się o tym nie myśleć, ale gdzieś krąży po głowie. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty 12go, mam nadzieję że wszystko się wyjaśni... Nagle Jej zdrowe serduszko stało się moim największym marzeniem...

Do góry