reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Magda rzeczywiscie bardzo duzych masz chlopcow ! :) i super ze ruchliwi niech zdrowo sie rozwijaja :tak:
ja czekam na ten lek... moesz mi mniej wiecej napisac jak sie po tej mieszance czujesz ?

reklama
jasne:)
wiesz u mnie nie ma dramatu przez godzine po zażyciu czuje się jak na amfie (chociaz nigdy nie brałam i nie wiem jakie to uczucucie:) ale czuje, ze serducho szybciej wali, łapki troche sie trzęsa i głowa pobolewa. ja lek biore od wczoraj i w małej ilości bo 4x po 1/2 tabletki, więc to tylko 2 tabletki na dobe..dziś rano słabo sie czuła i w południe a o 18 już spoko, nie miałam żadnych skutków ubocznych..więc może organizm sie przyzwyczaja:) najwazniejsze sobie nie wkręcać.. :)
pewnie zostaniemy na tym leku do końca. cena jest mega mała ja za 80 isoptinów i 100 fenoteroli zapłaciłam 14 z groszami, więc chociaz tyle dobrego. duphaston miałam juz odstawic, bo po 20 tygodniu podobno łozysko juz samo daje rade, ale widze, że ty bierzesz nadal. widac kazdy lekarz ma swoja wizję prowadzenia ciąży:)
a mi z cyców leci juz siara..o masakra..

magda ja duphaston biore na niwelowanie skurczy - dziala rozluzniajaco docelowo na miesien macicy, wiec ok . czekam na fenotarol, bo mam skurcz za skurczem :( co najgorsze jak leze spokojnie , ale u mnie ponoc wynik budowy miesnia macicy hehe moze to cudo nam pomoze jak nie to jedziemy do szpitala hehe i do konca ciazy tam lezonko

ale ten fenoterol tez jest własnie przeciwskórczowy z tego co jak kojarzę:)
te skórcze powoduja skracanie sie szyjki, tak? wiesz jaką miałas długa na poczatku?

tak wszytko mam na skurcze . Mialam 3,92 cm , wiec w normie. Oby juz sie zatrzymal proces skracania :), bo porzebuje na uczelnie jezdzic i ROBIC COS przydatnego :)

Meldujemy się po wizycie
U nas spokojnie :-) szyjka ok, długa, dzidzia tak jak czułam wczoraj po południu zrobiła koziołka i jest tym razem głową do góry (na połówkowym była główką w dół) ;-) waży 600g , wymiary mniej więcej takie jak wg om jedynie nogi ma dłuuugie :-D bo z kości udowej termin na 28 marca :-D więc gin stwierdził, że może być dość długa ok 60cm ,ale raczej szczupła ;-)
magda85- tak teraz sobie myślę, że nie dostałam polecenia wykonania glukozy, morfo ani nic, a tydzień mamy mniej więcej ten sam, Ty dostałaś ? bo tak myślę czy zadzwonić i się zapytać czy poczekać spokojnie te 2 tyg do nastepnej wizyty. A chłopaki mają słuszną wagę ;-) ale jak byłam na praktykach na zaspie to przyszły na świat bliźniaki w 40tc każdy po 4 kg :szok::tak: także aż takie wielkoludy nie są ;-)
julianna- super ,że wszystko ok !

Gratuluję wszystkim udanych wizyt! :)

Reniuszek, śliczny synek :tak:

Ściskam mocno fenoterolowe mamy, bo wiem co czujecie... w poprzedniej ciąży byłam na maksymalnej dawce od 32 tc - najpierw w kroplówce 4 doby, a później 6 tabletek na dobę... :/ na szczęście organizm sie po pewnym czasie przyzwyczaja i juz tak nie telepie ;-) a najwazniejsze, że f. skutecznie powstrzymuje skurcze i maluszek dłużej posiedzi w brzuchu :-)

reniuszek Maksymilian super pozuje. Uważaj na siebie.

Ja wczoraj byłam na glukozie i powiem Wam, że mnie to nawet smakowało. Chyba jestem jakaś dziwna. Dostałam 75 gr i trochę cytryny do środka. Bardziej mnie zestresowało to pobieranie krwi bo to 2 kłócia, a ja się boję igieł. Wyniki odbiorę po świetach i wtedy też mam kolejną wizytę.

_agata89
user-offline.png
Gratulacje:-)
Gochson
user-online.png
gratki za glukozę:-)

reklama
Do góry