reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Kasiagaw- odpoczywaj i nie martw się wszystko będzie w porządku, tylko musisz odpuścić z pracą- dobrze, że z dzidzią OK.
Reniuszek- cieszę się, że wynik jest dobry.

A gdzie reszta naszych Brzuchatek???

Dziewczynki! Bardzo Wam wszystkim i każdej z osobna dziękuję za słowa wsparcia. Naprawdę aż mi się łezka w oku zakręciła. Obiecuję, że zwolnię i będę dużo wypoczywać. Jak dobrze mieć takie wsparcie-jesteście Kochane-taka druga rodzinka:) Ściskam Was :*

Ziewaczka-tak jak dziewczyny pisaly, w kazdych witaminach jest jod wiec jak bierzesz witaminki to nie ma co sie przejmowac. Poza tym w Polsce kazda sol kuchenna jest obowiazkowo jodowana (dodaje sie jodek potasu chyba ze wzgledu na badania jakie prowadzono na Slasku, w ktorych zauwazono wieksza zapadalnosc na choroby tarczycy).
Kivinko-Monurol/Monural jest typowym antybiotykiem dzialajacym na lagodne zakazenie drog moczowych, bezpieczny w czasie ciazy (kategoria B, a sa od A najbezpieczniejszych do X niedopuszczlnych); zaazenie drog moczowych w 90% spowodowane jest bakteria E.coli i ten antybiotyk doskonale ja zwalcza. Z ta glukoza to spokojnie, czesto sie tak zdarza i to nie jest cukrzyca tylko powyzszony cukier wiec stosuje sie diete i zwykle to pomaga wiec glowa do gory nie jest zle, po prostu dostalas sygnal ostrzegawczy ze trzeba na siebie bardziej uwazac. Biale krwinki sa podwyzszone ze wzgledu na bakterie w moczu, wylykasz antybiotyk i wroci do normy. Pamietaj zeby rozpuscic saszetke w zimnej wodzie i wypic wszystko(nie jesc na sucho), poza tym generalnie pic duzo wody przez caly dzien. Apivaginum to preparat zawierajacy olejki nagietkowy i aloesowy i daje sie go na przyspieszenie gojenia ranek, zmniejszenie suchosci pochwy itp. to preparat pomocniczy.
Kasiagaw, darucha-pewnie ze mozna miec nizszy drugi wynik, jak jest duzy poziom insuliny.
Kasiagaw-nie smutaj kochana, poloz sie grzecznie i pomysl ze to tylko tymczasowe lezenie i dla swojej coreczki :tak:
Gochson-lactovaginal zawiera jak sama pisalas dobre bakterie mlekowe, a w zakazeniu moczu sa zupelnie inne najczesciej E.coli lub E.faecalis itd. Poza tym te bakterie mlekowe wystepuja naturalnie w pochwie, stosujac ten preparat uzupelniasz tylko ich niedobory wiec na badanie moczu nie powinno miec wplywu(w takim sensie ze bakterie mlekowe nie sa zaliczane do patogenow). Tym bardziej jak przed badaniem moczu nic nie bierzesz przez 4 dni (tak jest najlepiej). A cytologia jest bezbolesna no i u zdrowej kobiety robi sie ja raz na 3 lata, tak u nas mowia, w pozniejszym wieku lub przy niedobrym wyniku czesciej. W PL kiedys mi ginekolog mowil ze raz na rok wiec jak widac znow rozne szkoly. W kazdym razie cytologia to nie jest badanie bakterii tylko badanie nablonka pochwy (czesci pochwowej szyjki macicy) celem wykrycie nieprawidlowych komorek (mogacych powodowac nowotwory) i nie ma nic wspolnego z bakteriami.
MamiDo, Zeberka-ja tez mam cyto kategorie 2 i tez mi mowil ze to najczestsze i jak nabardziej normalne w naszym wieku, dopiero 3 i 4 to stany przednowotworowe.

izka01 bardzo Ci dziękuję, podniosłaś mnie na duchu! :*
Wzięłam już wczoraj ten antybiotyk, zdziwiłam się, bo nawet dobry w smaku był:)
Trzymam kciuki za wizytujące, ja 5 stycznia dowiem się czy mogę rodzić naturalnie, idę na EKG i USG serducha mojego, bo zastawki mi się niedomykają i mam zwężone tętnice kręgowe, więc potrzebuję opinii kardiologa...

reklama
Do góry