reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Kivinko dziewczyny juz ci tu dużo dobrych rad napisały. Najważniejsze jest żebys sie nie denerwowała bo szkodzisz dziecku, a twoje wyniki niue wydają się wcale takie złe, glukoza przeciez jeszcze w normie, bakterie w ciązy ma prawie każda, tylko te moczany, ale na nie masz lek i bedzie juz dobrze. A szpitalem sie tak nie stresuj, tam sie jest po to zeby było dobrze :tak: już to pare razy przechodziłam. Nie ma żadnego zagrożenia dla dzidziusia wiec sie nie zamartwiaj. Ja ci lekarka nie zlecił posiewu to może nie ma co go robić. Myślę że masz dobrego, bardzo zapobiegliwego lekarza, może tylko niepotrzebnie trochę cie nastraszyła ;-)

reklama
Kivinko- nie martw się na zapas, może faktycznie zrób posiew, trzymam kcuki, żeby bakterie szybko zniknęły!!!

Darucha-tak to jest na takie "brylki" trzeba ciężko orać 30x 4minuty x 20dni i kasa się zgadza...

Co do cytologii miałam w 3 m-cu robioną i wyszła mi II i gin powiedział, że wszystko ok, że to najczęstszy wynik u kobiet (w sensie, ze rzadko która w tym wieku ma I).

Kivinko nie przejmuj sie tak, tez mialam liczne bakterie w moczu i jakies cialka i jeszcze cos a moj lekarz spojrzal i powiedzial ze nie jest tak zle i to nic takiego, a jezeli antybiotyk w ciazy jest wskazany to trzeba brac, bo bardziej mozna zaszkodzic dziecku wlasnie przez niebranie, badz dobrej mysli:)
kasiagaw moja corcia wcale nie jest duza, wazy 10 gram ponizej normy, Twoja bedzie duzo mniejsza na pewno bo jest sporo mlodsza od mojej, ja mam termin na sam poczatek kwietnia, dlatego sie moze komus wydawac ze dzidzia jest duza, a tu zmylka:p

dostalam duza dawke jodu na tarczyce i zelazo na anemie, lekarz stwierdzil ze z takimi wynikami moge sie przewracac z oslabienia, ale z dzidzia wszystko ok takze nie ma strachu:)

Agatka777 było strasznie ale nie ze względu na badanie tylko ja chodze w kołnierzu zrobiło mi się duszno i zesłabłam :-( a jeszcze nie mogły u mnie żył znaleźć:-( maskara:-( ale badanie zrobione glukometrem a na reszte musiałam do szpitala jechać i o dziwo wkuły się bez problemu:-)
agata 89 ziewaczka gratuluję udanej wizyty!!;-)
kivinko głowa do góry dasz rade leki na pewno pomogą!!!
reniuszek trzymam kciuki za dobre wyniki!!
I trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty:-)

Dzisiaj miałam bad.ginekologiczne szwu-jest ok.
Pani doktor tylko podejrzała maluszki na usg i jest ok.
Okazało się,że przechodziłam już toxoplazmozę.Wyniki glukozy super.
Morfologia niestety kiepska i mam brać 300mg żelaza.
Dziewczynki dzięki za kciuki.
Gratuluję udanych wizyt:-)

reklama
kivinko nie denerwuj się. Ja odkąd zaczęłam robić badać badania wychodziły mi liczne bakterie później każde kolejne badanie bardzo liczne. Zrobiłam posiew moczu wynik był ok. Lekarz stwierdził że to mogło coś z pochwy się przedostać. Ale sprawdzał mi wydzieline i wszystko było ok i cytologia tez ok.

Pani położna nam mówiła że jeżeli któraś bierze leki dopochwowo to przed oddaniem moczu należy włożyć tampon żeby się nic do moczu nie przedostało.

Agata, darucha gratuluję wizyty

Do góry