reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

a ja po skierowaniu szpitala nie dostałam informacji od lekarza kiedy mam przyjsc. Mysle ze pojde w nastrepna srode czyli dwa tygodnie pozniej albo koło 5 wrzesnia bo wtedy mi sie konczy zwolnienie ledkarskie. Chyba ze sie bede zle czuła ale wtedy to ja jadse do szpitala a nie do lekarza

reklama
ja bylam teraz 13 sierpnia na wizycie a kolejna mam na 2 wrzesnia. wiec za 3 tyg. mysle ze potem tez tak bede chodzic. a mam pytanko czy wy tez dostalyscie karte ruchow płodu??bo ja mam ale musze ja porzadnie przeanalizowac co do czego heheheh

My juz dostalismy taka karte. Mam zaznaczac kiedy bylo 10ruchow od godz 9 rano, a od 36tyg trzy razy dziennie-po sniadaniu, obiedzie i kolacji i musi byc wtedy miniumum 4 ruchy. My wizyty mamy rozpisane juz prawie do konca. Nastepna wizyte mamy po miesiacu-9 wrzesien i juz ktg bede miec, a potem po 2 tyg na 23 wrzesnia-a dalej to juz zobaczymy jak sie sprawy potocza, moze juz nie byc kolejnej wizyty ;)

Ja teraz mam chodzić do lekarza co 2 tygodnie. Byłam w czwartek i teraz znowu idę w czwartek, ale to dlatego że muszę do niej przyjść z tym ciśnieniem i z kolejnymi badaniami. Jakoś będę czuć się bezpieczniej jak będę na bieżąco pod kontrolą lekarza.
Dziewczyny powiedźcie mi, czy lekarza przez badanie ginekologiczne może stwierdzić jaka jest dokładnie długość szyjki? Bo moja mi tego nie chce powiedzieć, tylko mówi że prawidłowa. Hm.. Ufam jej, ale jakoś tak mnie to ciekawi.

i ciagle masz wysokie cisnienie czy spadło po lekach?

Najpierw się unormowało po wizycie w szpitalu, później znów poszło w górę i trzeba było zwiększyć dawkę dopegytu do maksymalnej na dobę i nieco też się unormowało, ale nadal to górne na ogół wynosi 145.
Wiesz ja miałam też skoki ciśnienia przed ciążą dlatego tak ciężko to u mnie się leczy. Myślę, że u Ciebie nie będą konieczne aż takie końskie dawki leków i wszystko szybko się unormuje.

mała_mi z tego co wiem samym badaniem na fotelu można mniej więcej porównać czy szyjka się skróciła od ostatniej wizyty i czy się nie rozwiera.
Niektórym lekarzom to wystarcza.

Ostatnia edycja:
A ja jestem zaniepokojona :(. Niby wszystko jest OK, ale Olkowi przestało się chcieć rosnąć. Zamiast swojego 35 tygodnia jego waga odpowiada 30-32 tygodniowi. Mały waży 1720g i w 2 tygodnie przybrał tylko 70g. Pani doktor zrobiła mi dokładne USG dopplerowskie, Olkowi też i stwierdziła, że wszystko wygląda idealnie. No oprócz tej wagi. Za 2 tygodnie muszę to skontrolować Wygląda na to, że maleństwo po prostu urodzi się nieduże (ja miałam przy urodzeniu 2800 czy 2900, więc to pewnie dziedziczne). Ale i tak trzeba wszystko sprawdzić jeszcze raz za te 2 tygodnie. I nie wiem, jak przestać się martwić...

Ewuś skoro Ty miałaś niską wagę przy ur to całkiem możliwe jest, że Oluś też zbyt duży nie będzie. To pewnie dlatego tak mało przybrał. Najważniejsze, że nic niepokojącego nie zauważyła Pani doktor. :* Buziaki dla Was!

reklama
efa- nie przejmuj sie tak bardzo, wazne ze przybiera na wadze, pamietaj ze USG to tylko USG i moze byc o 20% ciezszy lub lzejszy. Wazne ze przybral na wadze, gorzej by bylo gdyby stal w miejscu

Do góry