reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Happy sama się zdziwiłam jak lekarz kazał dawać takie mocne czopki. Powiedział, że 150 przy wysokiej temp. nie działają zbyt długo. Że dla Niego to nie dawka i żeby na zmianę z Panadolem podawać.
Odnośnie siuśków, to poczekam aż infekcja minie i wtedy zrobię będę łapać.
Miałaś traumę przed fryzjerem :szok: ja dentystą...

reklama
Dzięki :*.No,właśnie ja sama widziałam,że te mniejsze- 125 i 150 to "tak se" działały:cool:.Zreszta pamiętam kiedyś wypowiedź jednego lekarza (dobrego pulmonologa,to wiem skądinąd;)) w tv,że na gorączkę i przeziębienie poleca "dawkę uderzeniową" takich specyfików,czyli ...poczwórną:szok::tak:- powiedział,ze te dawki są tak ustalone z dużym "zapasem bezpieczeństwa",ze na pewno nie zaszkodzą.
Co do strachu przed dentystą,to....hm...zrozumiałe;-):-D.Choc ja ,pamiętam,w dzieciństwie (podstawówka) nie bałam się dentystki i jak jej pomoc przychodziła do klasy wywołac jakichs "nieszczęśników" na fotel,nie uciekałam,jak niektórzy,po całej szkole:-D.Ba,w późniejszych latach,tak 6-8 klasa nawet sama sobie szłam,jak nie chciało mi się iść na lekcje;-):-D.

Właśnie powinno się uderzyć mocniejszym specyfikiem.
A odnośnie traum to w dzieciństwie jeszcze strasznie bałam się pobierania krwi, niestety ucierpiała nie jedna pielęgniarka przeze mnie - pogryziona, skopana itp. Mama miała ze mną niezłe przeboje :-D:-D:-D:-D

Sarisa niestety, robiłam wszystko żeby się nie wkuła, ale niestety na koniec to mnie trzymali we czwórkę.
I tak za każdym razem kiedy musieli mi pobrać krew z żyły, bo z palca nie było problemu.

co do próbki moczu to ja też polecam pojemniczek. U nas wszelkie woreczkowe sprawy kończyły sie nerwami. jak złapać siuśki? Kaniu napój Oliwcie porządnie i puść po mieszkaniu bez pampka. Z moich obserwacji wynika ( :-D ) że tak do ok pół godz pierwsze sikanie powinno być ;-) fakt faktem pewności gdzie to zrobi nie masz ale jakbys sie z nią bawiła np. w łazience w coś to zawsze możesz z łapać do pojemniczka a z kafelków łatwo zetrzesz ;-)

happy no to nieźle miałaś z tym lękiem, to musiało być naprawde traumatyczne

kania no to Ty nieźle niebezpieczna byłaś, a może nadal jesteś :-) :-D

happy, fryzjera z lekarzem myliłaś :-D to naprawde musiałaś być ostro wystraszona ;-) a co do dentystów w szkołach kiedyś, to pamiętam że to był pokój tortur i nawet jak się koło niego tylko przechodziło to człowieka zimny pot oblewał, omijał szerokim łukiem i zwiewał jak najdalej :rofl2::laugh2:

alicja, ja już widze jak Patryka puszczam bez pampka po mieszkaniu, siuśki bym musiała mopem zbierać do pojemniczka :dry::-p

kania, uśmiałam się :-D ty gryzłaś pielęgniarke co krew pobierała a mój brat dentystke ugryzł kiedyś, tak że aż krew jej z palca leciała :szok::-p:rofl2:

A ja musze się pochwalić moim synkiem bo dzisiaj u lekarza był najlepszym pacjentem jakiego lekarka widziała :-) aż mu brawo biła i powiedziała ze nie widziała nigdy żeby tak małe dziecko nawet nie zajękneło przy badaniu i samo otwierało buzie żeby gardło pokazać jak tylko wzieła patyczek do ręki :-D Sama byłam w szoku, to fakt że on raczej zawsze spokojny jest na wizytach ale potrafi też się zdenerwować ;-) ale jak dzisiaj zobaczyłam jak język wywala i robi Aaaa to myślałam że padne :laugh2: No dumna z niego jestem jak nie wiem co :-)

reklama
Do góry