hania229
Zaciekawiona BB
czesc dziewczyny!!pewnie mnie juz nie pamietacie bo nie bywam na forum ale mam taka sytuacje i chce zobaczyc jak jest u Waszych dzieci w podobnym wieku.otóz Natalia 20pazdziernika skonczyla rok.nie chodzi ani nawet nie wstaje na nozki.niedawno(w 11 miesiacu ) zaczela siadac i raczkowac.chodzimy do neurologa do krosna do p. wołejszy i ona twierdzi ze rozwija sie prawidlowo w swoim tempie.jednak moja pediatra tweirdzi co innego.CZY JEST NA FORUM JAKIES DZZIECKO KTORE JESZCZE NAWET NIE WSTAJE NA NOZKI???DODAM ZE NATI URODZILA SIE W 39TC PRZEZ CC ALE BYLA BARDZO MALUTKA 2500G.bardzo was prosze o odp
Witam!!! Mnie pewnie też nikt nie pamięta. Pisałam kilka razy na samym początku, ale często Was podczytuje, bo dużo fajnych porad u Was można znaleźć i zobaczyć jak rozwijają się dzieciaczki.
Chciałam tylko napisać iwci1234, że moja córcia skończyła rok 4 października a też nie wstaje nawet, chwyta się wszystkiego ale podciąga się tylko na kolanka. Raczkować też zaczęła jak skończyła 11 miesięcy. Póki co nie martwię się strasznie, bo nasza pani dr oraz ortopeda dziecięcy stwierdzili, że mała rozwija się dobrze i na razie nie ma nic niepokojącego. W poniedziałek jedziemy na rehabilitacje (ale to z innej przyczyny) to zapytam tam jak to widzą. Ja sama widzę że z dnia na dzień robi postępy, coraz bardziej ruchliwa jest, próbuje się podciągać, ale wstać nie chce, ale widzę że postępy robi i myślę, że na razie nie ma powodów do obaw i jak wstanie do zacznie zaraz chodzić. Wiadomo, że czasem człowiek myśli, i martwi się patrząc na inne dzieci jak już biegają, (starszy synek też już na ten czas chodził) ale widocznie mamy małych leniuszków