reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
MARGERRITA powodzenia! odnośnie lewostronności to może on po prostu lewostronny tak jak ja będzie? tzn. leworęczny/ lewooczny/ lewonożny itp. itd. chyba, że mylę pojęcia i tu o asymetrie chodzi?

Makuc podobno do 3 lat nie da się okreslić bo może się wszystko pozmieniać. Ale moja jakoś wybitnie lewa strona. Ja podobno też jak mi dawano grzechotki do prawej ręki to przekładałam do lewej i też nie mieli wątpliwości.

To u nas jest identycznie z tym przekładaniem. Poza tym zawsze po wszystko Młoda lewą rekę wyciąga/ lewą wskazuje na coś itp. itd. pamiętam, że ja testy jakies na lewostronność robione miałam, bo kiedyś był trend, żeby "lewusów" oduczać i na prawostronność ich przestawiać ale u mnie to nie przeszło ;-)

ja też w pierwszej klasie przychodziłam do domu i miałam ileś napisać prawą ręką aby się oduczyć. po miesiacu mama przerwała te torury i sobie darowała. Babcia kazała mi wiązać ręce no ale wszyscy się poddali. Zresztą obaj dziadkowie byli leworęczni, dwaj bracia mamy ale oni zostali przestawieni i są oburęczni. Aby nie było mało to bratowa też lewuska i bratanica ;-) Mówie mamie że będzie miała dwie wnuczki lewuski. A mnie to nie martwi tylko jestem dumna że wdała się w mamusie. Teraz już coraz wiecej rzeczy przystosowanych jest do obu rąk. A kiedyś nawet nożyk do oberania ziemniaków był na prawą rękę.

reklama
u mnie mój ojciec jest leworęczny, a ja prawo i leworęczna, tzn. prawą piszę , a lewą np. kroję, prasuję hehe, Natalka do niedawna też miała skłonności do leworęczności, bo wszystko łapała do lewej rączki, ale jej już to przeszło i teraz ma aktywną też prawą. Może będzie po mamusi lewo-prawostronna :-D

Do góry