reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

i to mnie właśnie najbardziej irytuje :/ jak człowiek do normalnej państwowej przychodni idzie to musi wszystkich za język ciągnąć i na dodatek w 3/4 przypadków i tak standardowe frazesy usłyszy i to jeszcze z łaski. No i nigdy nie ma pewności, że dziecko jest dobrze zbadane.... ech... czy kiedys to się zmieni? :(

reklama
w przychodni postanowili przetestować cierpliwość rodziców: mieli przesunięcie o godzine, w końcu półtorej..makakra :oo2: dużo dzieci, płaczą, rodzice z nerwami bo po jaką cholere zapisują na godziny skoro takie cyrki odchodza. okazało sie że pozapisywali podwójnie :szok: czyli po dwie osoby na tą sama godzine...ehh szkoda gadać..poczekalnia dla dzieci zdrowych jest mała, te kilka osób co sie zebrało to już był tłok, a wiadomo że dzieć długo na kolanach nie usiedzi.. Są tam takie niskie szafki z aktami, więc ja na nich rozłożyłam Iśce kocyk i ją położyłam. chichrała sie, wywijała stópencjami aż sie sama buzia do niej śmiacha. Niektórym mamą zrzedła mina, że same na to nie wpadły ;-) tak więc nasza młoda była bardzo zadowolona z czekania. Jak weszliśmy okazało sie że nie ma tej naszej olbrzymiej pani doktor tylko jakaś innna. Była bardzo miła dla młodej, mimo iż Isia z radości zrobiła fontanne :-) przez te półtora miesiaca przybrała 450g - waży teraz 6350g. Już sie szykowałam na wykład że za mało itp, a ona zaczeła sie do Iśki uśmiechac i gadać: "Ząbki wychodzą, jeść sie chyba nie chce co? Modelka rośnie, po mamusi tak?" i nic żadnego straszenia, robienia ze mnie wyrodnej matki głodzącej dziecko. powiedziała że mała jest proporcjonalna, bedzie mniej ważyć bo po mnie odziedziczyła filigranową figure i tyle :tak: zajrzała do dziuba i mówi że dwa zębolki idą i zaraz powinny wyjść bo ją przez dziąsło jeden kłuje :-) Isia rozpłakała sie nieco podczas szczepienia ale szybko dało sie ją uspokoić. Tak więc wizyta bardzo udana, warto było czekać :-) wiecie aż mi kamień spadł z serca odnośnie tej wagi młodej ;-)

dziękujemy za wszystkie kciukaski :***************

Alicja wiem co czułaś z tą wagą:-) ja też ostatnio czekałam na ochrzan że mała za chuda jak zawsze ale sobie już darowała i tylko powiedziała ze śliczna szczuplutka dziewczynka hihi tylko że to napewno nie po mnie a po tatusiu tak ma:-) zazdroszcze wam tych ząbków u nas nic nie ma a już się nie mogę doczekać

Witam.
Ja dziś z moim skarbem byłam na szczepieniu.pielęgniarka go również zważyła i zmierzyła..waży 7890g a mierzy 78cm.ja się ur miał 3150g i 55cm.
jak miał 3miesiące to wyszły mu dwa dolne ząbki teraz narazie nie ma jeszcze objawów na nastepne:confused:pozdrawiamy

Alicja - super że wizyta taka udana (pomijając czekanie). No i rzeczywiście fajna lekarka się trafiła :-) Oby więcej takich było.

Baśka - gratulacje wagi i wzrostu maluszka :-) Urodzeniową wagę ma identyczną jak mój Przemek, tylko Przemek o 1cm krótszy był.

reklama
Do góry