reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Asiorek82 Ty masz jeszcze troszkę czasu. Super że wszystko ok.

Ja dzis po wizycie i ... mam juz rozwarcie na 2 cm. Lekarz powiedział że prawdopodobnie moge się szykować na następny tydzień. Moja szyjka to 2/2,5/2,5. Dzwoniłam do położnej i mówiła że zapowiada się z tego szybki poród ale wiadomo.. różnie bywa. Juz nie mogę się doczekać. Zobaczymy czy prognozy lekarza i położnej się sprawdzą. Do dzisiejszego dnia na plusie mam 8,5 kg. Pozdrawiam wszystkie mamuśki:-)

reklama
Gratuluję udanych wizyt dziewczynki!
Ja tez zaliczyłam dzisiaj wizytę - ostatnią :szok::-)
Syncio waży 3,5kg, KTG prawie całe przespał, a na USG się tak rozszalał, że trudno było doktorkowi cokolwiek namierzyć :-)
W każdym razie w poniedziałek pędzimy do szpitala rodzić :-D

Beata - ja też Ci zazdroszczę :D Chętnie bym już zrzuciła ten swój brzucholek :D Życzę, żeby przewidywania lekarza i położnej się spełniły :) Ja mam jutro wizytę, więc zobaczę co i jak.

asiorek82 gratuluje dobrych wieści!
Beata10 to jesteś już chyba drugą osobą z rozwarciem, tak więc życzę Ci żeby szybko Twoje dzieciątko się znalazło w Twoich ramionach, bo widzę że bardzo już chcesz żeby było po i chyba dobrze gdyby na weekend to wypadało:-)?

Ostatnio coś naczytałam się,że wieloródki to mają już od początku mniej więcej rozwarcie na 0,5-1cm a pierworódki zaczynają od 0cm.
Ja w sobotę też chciałabym dowiedzieć się że coś tam rusza, bo jeśli to ma iść takimi małymi krokami to ja na pewno będę przeterminowana:angry:.

juaska to Ty już też będziesz rodzić? O jacie, ale fajnie. Rozkręcamy się.

juaska to Ty już też będziesz rodzić? O jacie, ale fajnie. Rozkręcamy się.

mała_mi - tak, my już się rozpakowujemy :-) bo ja mam cesarkę ze wskazania a wtedy ok 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu robią. Jeszcze nie wiem dokładnie jaki to będzie dzień, ale w poniedziałek mam sie już położyć na oddziale.

mała_mi - tak, my już się rozpakowujemy :-) bo ja mam cesarkę ze wskazania a wtedy ok 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu robią. Jeszcze nie wiem dokładnie jaki to będzie dzień, ale w poniedziałek mam sie już położyć na oddziale.

to pewnie ci zrobia w pon, albo we wtorek z ranca jak porobia wszystkie badania po swojemu.

Mam nadzieje ze mi sie nikt wczesniej klasc nie bedzie kazal..tylko przychodze tna i wychodze na 4 dobe

Ja to chętnie zamieniłabym się z Tobą. Chciałabym cesarkę ze wskazania. No,ale jak na razie poród SN się zapowiada.

reklama
Do góry