reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

jestem :)
mała ok 3040g, baardzo nisko i mocno napiera.
Szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 2 cm.. Ale podobno twarde brzegi i jeszcze położona od krzyża więc "jeszcze trochę potrzyma". Czopa oczywiście nie ma ;)
Wody w normie, wszystko ok..
Babka nie zwiastowala mi porodu "na dniach" w każdym razie ;-)

super że wszystko ok jest
wiesz na razie nic nie ma ale to nie wiadomo kiedy się zacznie

ivi- super wiesci! a co do 2 palcow, podobno na tym etapie u wielorodek to norma i dlatego mnie tez z takim rozwarciem wypuscili do domu.
ale jak Ci tam pomasowala to ja nie wiem, cos moze sie rozkrecic.

miska- wow, ale wielki dzidz! kurde troche ciezko Ci bedzie przy malej tak spokojnie wylezec i nie forsowac sie.

no niestety nie mogę sobie tak poleżeć bo trzeba się dziećmi opiekować

Miska o to maluch juz do wyjścia gotowy - jestes w 38 tc to dlaczego powiedzieli, że 2 tyg. ma jeszcze siedziec? W końcu po skońćzeniu 38 tc ciąża uznawana jest za donoszona...

Ivi masażyk miałaś? Skurczybyki jakies są? To chyba ten weekend będzie Twój :-D

Maria ciekawe kiedy u Ciebie się cos ruszy :tak:

Atan Amelce widocznie dobrze w brzuszku ;-)

tak juz spokojnie moge rodzić,ale musze wytrzymac jeszcze co najmniej do 26 ego lutego bo wtedy przyjedzie mąż,żeby dzieci miały opieke jak będe w szpitalu,takze w razie czego mam problem bo nie mam z kim ich zostawic:-(

ivi kraczę Ci oficjalnie poród na weekend ;))
Anula powodzenia!
Miska ale masz juz kawal chlopa az 2 tygodnie musisz zaciskac?? Toz to 4, 5 minimum osiągnie :-)
Maria jeszcze troche ..ja tez juz bym chciala , tak mi zaczyna z dnia na dzien byc ciezko :(

nie wiadomo jaki będzie duży.może już mniej rosnąc,ale waga nie jest taka straszna przy porodzie wszystko zależy od wielkości główki

reklama
hejjja a ja za chwilke jade na wizyte przełożona z 18.30 na 12.40 jak dla mnie dobrze bo wieczorem to ja już padnięta jestem takze jak wróce zdam relacje co tam sie działo dzisiaj :)

my po wizycie, na razie wszystko jest jak to dr powiedziała pozamykane, szyjka jeszcze dość długa, ale w każdej chwili to się może zmienić,
Marcelek jest główką w dół już bardzo nisko, główka już odgięta w kanał rodny wchodzi, jeśli doczekamy kolejnych wizyt to za 2 tyg dokładne USG nas czeka z mierzeniem wszystkiego a za 3 tygodnie 1 dzień po terminie 8.03 jeszcze wizyta kontrolna
ale mamy być już gotowi bo Marcel w każdej chwili może już się urodzić :)

reklama
Do góry