reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

jestem :)
mała ok 3040g, baardzo nisko i mocno napiera.
Szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 2 cm.. Ale podobno twarde brzegi i jeszcze położona od krzyża więc "jeszcze trochę potrzyma". Czopa oczywiście nie ma ;)
Wody w normie, wszystko ok..
Babka nie zwiastowala mi porodu "na dniach" w każdym razie ;-)

super że wszystko ok jest
wiesz na razie nic nie ma ale to nie wiadomo kiedy się zacznie

ivi- super wiesci! a co do 2 palcow, podobno na tym etapie u wielorodek to norma i dlatego mnie tez z takim rozwarciem wypuscili do domu.
ale jak Ci tam pomasowala to ja nie wiem, cos moze sie rozkrecic.

miska- wow, ale wielki dzidz! kurde troche ciezko Ci bedzie przy malej tak spokojnie wylezec i nie forsowac sie.

no niestety nie mogę sobie tak poleżeć bo trzeba się dziećmi opiekować

Miska o to maluch juz do wyjścia gotowy - jestes w 38 tc to dlaczego powiedzieli, że 2 tyg. ma jeszcze siedziec? W końcu po skońćzeniu 38 tc ciąża uznawana jest za donoszona...

Ivi masażyk miałaś? Skurczybyki jakies są? To chyba ten weekend będzie Twój :-D

Maria ciekawe kiedy u Ciebie się cos ruszy :tak:

Atan Amelce widocznie dobrze w brzuszku ;-)

tak juz spokojnie moge rodzić,ale musze wytrzymac jeszcze co najmniej do 26 ego lutego bo wtedy przyjedzie mąż,żeby dzieci miały opieke jak będe w szpitalu,takze w razie czego mam problem bo nie mam z kim ich zostawic:-(

ivi kraczę Ci oficjalnie poród na weekend ;))
Anula powodzenia!
Miska ale masz juz kawal chlopa az 2 tygodnie musisz zaciskac?? Toz to 4, 5 minimum osiągnie :-)
Maria jeszcze troche ..ja tez juz bym chciala , tak mi zaczyna z dnia na dzien byc ciezko :(

nie wiadomo jaki będzie duży.może już mniej rosnąc,ale waga nie jest taka straszna przy porodzie wszystko zależy od wielkości główki

reklama
hejjja a ja za chwilke jade na wizyte przełożona z 18.30 na 12.40 jak dla mnie dobrze bo wieczorem to ja już padnięta jestem takze jak wróce zdam relacje co tam sie działo dzisiaj :)

my po wizycie, na razie wszystko jest jak to dr powiedziała pozamykane, szyjka jeszcze dość długa, ale w każdej chwili to się może zmienić,
Marcelek jest główką w dół już bardzo nisko, główka już odgięta w kanał rodny wchodzi, jeśli doczekamy kolejnych wizyt to za 2 tyg dokładne USG nas czeka z mierzeniem wszystkiego a za 3 tygodnie 1 dzień po terminie 8.03 jeszcze wizyta kontrolna
ale mamy być już gotowi bo Marcel w każdej chwili może już się urodzić :)

reklama
Do góry