reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Czyżbyś Kindzia wyszpiegowała osóbkę z wiedza tajemną :evil::-D

Ivi właśnie cos się pozmieniało teraz z położnymi - ja sie dowiedziałam, że w pobliskim mieście położna przyjeżdża do ciężarnej do domu, pobiera krew, robi test obciążenia glukozą, ktg... szkoda, że u mnie nie ma takiej mozliwości...

z tego co zdaje się mini wklejała to połozne mają OBOWIĄZEK już w ciąży opiekować się ciężarną. Odwiedzać raz w tygodniu, a po trzydziestym którymś tygodniu - dwa razy w tygodniu. A potem oczywiście patronaż po porodzie (min 4, max 6 wizyt). i chyba to zależy po prostu od człowieka na którego się trafi.. przy Tymku miałam masakrę, a teraz wygląda na to że babka faktycznie się przejmuje :) i jest niesamowita gaduła :D

łozną juz kilka rzy sie spotkałam - tylko w ośrodku, bo przed wizyta u lekarza położna wypełnia karte ciązy, waży i cięsnienie sprawdza ;-) tylko u nas połozna to "starej daty" i raczej przedpotopowe porady ma, ale znajoma rodziny i miła, więc nie będe narzekać ;-)

kasiulka - i haha! i haa haaaaaaaaaaaaaa! skaczę z Tobą nawet jaaaaaaa! i ha haaaaaaaa i huuu huuuuu niech poskacze nas ze stuuuuuu!!

:D

reklama
Do góry