reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ivi super pamiątka
Lastpetunia właśnie pamiętam, że miałas podobną sytuację i wyszłaś obronną ręką
a u mnie:
się porobiło, mam podejrzenie cholestazy,jutro ide na badanie i zobaczymy co wyjdzie, jeżeli okaże się że mam tą przypadłość zostaje w szpitalu przez 2 tygodnie, aż do wywołania porodu. Więc muszę się dzisiaj ogarnąć i spakować i dopiąć wszystko dla Grzesia.
Jednak, gdy cholestazy nie będzie, 20.02 mam zgłosić się do szpitala na wywoływanie porodu, ze względu na cukrzycę. Tak czy siak najpóźniej za 20 dni Grzęś już będzie. Trochę nie rozumiem dlaczego będą wywoływać mi poród ze względu na cukrzyce, no ale tu tak robią.

reklama
Kasiulka - no to ostro:/ ale dobrze że jesteś pod opieką - rób szybko badania i oby to nie była cholestaza!! trzymam kciuki :)

Kasiulka będzie git :-).
Cukrzyca chyba jest wskazaniem do wcześniejszego wywoływania bo dzidziuś na tym etapie bezpieczniejszy jest poza brzuszkiem niż w brzuszku ;-) tak samo chyba jak ma się wysokie ciśnienie ...
Trzymam kciuki żeby to nie była ta cholestaza

Kasiulka - trzymam kciuki mocno żeby cholestazy nieeeeeeeeeee było! jesteś pod opieką, dobrze poinformowana co i kiedy... tylko właśnie zastanowił mnie fakt wywołania porodu przez cukrzycę... az się zapytam w pn swojej gin dokładnie o to.. ;o moze dlatego,z e dziecie duże? hmm... nie mam pojęcia. W sumie cukrzyca ciążowa to choroba/patologia i moze przez to wczesniej wywołują poród? Chociaz z tego co wiem to jezeli cukry są w miare ok itp, itd... to porodu sie nie wywoluje...no ale zobaczymy co Ci powiedza i co powie mi moja gin jeszcze... a moze po prostu za te 2 tyg dziecko bedzie juz pieknie donoszone i nie ma sensu narażać na skoki cukrzycowe własnie ..bo i po co przedluzac to wszystko:-))) ciekawe, ciekawe. No nic. powodzenia na badaniach, dzielna bądź... to już koncówka na szczeście:-))) jest kciuk! ;-)))

Kasiulka trzymam kciuki zeby to nie była cholestaza,
laspetuni sie udało Tobie tez sie uda.
Moja szwagierka miała i cc w 36tc ale ona to sie drapała do krwi
tak ja całe ciało swedziało. miał rany na ciele .. a Ty chyba tak nie masz wic bedzie dobrze
i fajnie ze 20 stego Grześ juz bedzie na swiecie to tuz tuz:)

Kasiulka mam nadzieję,że cholestazy niet
Kurde no właśnie ciekawe dlaczego wywołują? Tylko dlatego,że masz cukrzycę?
Kurde zła jestem,że moja doktorka jakaś taka mimoza jest i nic za bardzo nie mówi
Jedyne jej pytanie jak się czuje i oo tyle gadki z nią przez całą wizytę
Jak nie zapomnę zapytam ją o to wywoływanie
Kasiulka kurde za 20 dni Grześ będzie z Tobą
Ale czadddddddddddd

reklama
Do góry