reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

marta chodzi o dlugosc macicy
kamila no wlasnie mierzenie , przed chwila dzwoni do mnie kolega z pytaniem ile ma moje dziecie wiec mu mowie ze no nie wiem podac moge mu rozmiary te z usg z 20 tyg, a on mowi ze jego dziewczynie wyszlo ze ma cukrzyce i ze maly jest zbyt wielki, no jestem zdziwiona mo mi zawsze tylko macice sprawdzaja a jak maja dziecie zmierzyc?

reklama
marta chodzi o dlugosc macicy
kamila no wlasnie mierzenie , przed chwila dzwoni do mnie kolega z pytaniem ile ma moje dziecie wiec mu mowie ze no nie wiem podac moge mu rozmiary te z usg z 20 tyg, a on mowi ze jego dziewczynie wyszlo ze ma cukrzyce i ze maly jest zbyt wielki, no jestem zdziwiona mo mi zawsze tylko macice sprawdzaja a jak maja dziecie zmierzyc?

Też chciałam wiedzieć jakiej długości jest mój synek. Niestety, o tej porze ciąży już jest to prawie niewykonalne a na pewno nie miarodajne. Możesz natomiast określić wagę dziecka , tzn. lekarz może ;), biorąć pod uwgę różne wymiary .... Waga może być w rzeczywistości + - 400gram.

jutro ide do tej mojej poloznej... to chociaz o tego grzybka ja przycisne...

a pozatym ja juz 34tydzien o o szkole rodzenia ani widu ani slychu... dziewczyny z uk wy juz na swoja chodzicie/ chodzilyscie...?

Nie wiem, jak w UK jest, u mnie też nikt do środka nie zagląda, ale jakbym zgłosiła jakiś problem (że coś swędzi, ciecze czy jakiś dyskomfort mam), to od razu bym badanie miała. Chociaż generalnie unikają grzebania jako przynoszącego więcej szkody niż pożytku.

A na ten brzuch widocznie jakieś normy są. Ja jestem podobno o 2 tygodnie do tyłu z rozmiarem. Zobaczymy, co na to usg.

maria- na pewno bedzie ok, pewnie zrobia ci cc a nie wywolaja sn. pozatym jeszcze chwilke czasu masz... moze polepszy ci sie z ta cukrzyca

martka- niezazdrosze nerow i trzymam kciuki aby wszystko bylo ok

kurcze ja znowu mysle ja u mnie jest cos nie tak.... a oni tu k...a tasiemka brzuch mierza...........:no::wściekła/y:

Też tak masz za każdym razem jak coś dziewczynom nie tak wychodzi przy rutynowych kontrolach?;]

Co do grzybka.. ja juz olałam.. Po tym jak agusia po wyzycie czekala na recepte i dostala krem z clotrimanozolem to nie mam słow :D

Co do mierzenia tez sie zastanawiam, bo brzuch mam duzy, duzo tkanki tluszczowej wiec jak to sie ma dla nomralnego brzucha?

Nie wiem, nie chce mi sie o tym myslec.
Stresowalam sie nie monitorowaniem przyrostu wagi u dziecka, do tego nie ogladaniem szyjki czy skrocona, rozwarta, teraz doszlo starzenie sie łozyska.
W duszy juz z tym wszystkim.

Kamila ja mam zadzwonic po jakies paretncraft zajecia co sa tylko w sobote miedzy 10-16 jednospotkaniowe. A, ze mnie nie ineteresuje pojscie na nie bez meza, to czekam az bedzie mial sobote jakas wolna i wtedy zadzwonie przed.

Ostatnia edycja:
kamilaedi ja zaczynam od piątku przez cztery tygodnie...
nie wiem czy wam pisałam ale ostatnio w piątek miałam pobieraną krew... czwarty raz :szok: różnie mówią, raz że źle formularz był wypełniony, bo pielęgniarka nie wie jak wypełnić formularz dla kobiety w ciąży, na recepcji znowu że mam złe wyniki i dlatego powtarzają... ale cztery razy?? w czwartek mam wizytę u lekarza może będą wyniki to może się wyjaśni co i jak....

Oj pomyłek z badaniem krwi to mają mnóstwo. Czasem nerwy napsuja jak z moja toxo.
A po poronieniu pobrali na izbie przyjec, dzien pozniej przyjechalam i okazalo sie , ze ich nie ma i wzieli znowu krew wyniki mialy byc poczta juz nigdy nie przyszly :rolleyes2:

angel wielkosc brzucha nie ma nic do wielkosci macicy moja znajoma ma termin na 17/03 i mam mala pileczke i macice na odpowiedni tydzien a ja mam brzuch 2 x taki jak ona i podobny wynik wielkosciowo
abed 4 razy badania dziwne ze nic ci nie powiedzieli, ja w jednym tygodniu mialam 2 razy ale to prze bialko w moczu.

reklama
Do góry