reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

U mnie też każde usg robił ktoś inny. Właściwie robi je technik, potem ogląda je jeden lekarz i na końcu mój lekarz prowadzący.
Ale - jak wiadomo - i ludzie i sprzęty się mylą. Martka - skoro lekarze mówią Ci, że wody masz w normie (mimo tego ewentualnego wzrostu), to bym się tego trzymała. Zawsze można zrobić trzecie usg - rozstrzygające;-).

reklama
Maria, Ewstra ma rację, że po cc nie wolno wywoływać porodu. Poród SN jest możliwy wyłącznie bez wspomagaczy bo oksytocyna może spowodować pęknięcie macicy w miejscu szycia. Po CC poród SN musi być w 100% naturalny. Więc się nie obawiaj jeśli każą Ci rodzić wcześniej to na pewno zrobią CC od razu.

Jutro pewnie skończy się trzecim usg :( ... a chciałam tego uniknąć przynajmniej przez najbliższy miesiąc :( idę właśnie na wizytę do mojej lekarz ....

staram się mocno nie martwić ale to moja pierwsza ciąża i jest mi naprawdę ciężko ....

maria- na pewno bedzie ok, pewnie zrobia ci cc a nie wywolaja sn. pozatym jeszcze chwilke czasu masz... moze polepszy ci sie z ta cukrzyca

martka- niezazdrosze nerow i trzymam kciuki aby wszystko bylo ok

kurcze ja znowu mysle ja u mnie jest cos nie tak.... a oni tu k...a tasiemka brzuch mierza...........:no::wściekła/y:

Martka sorry ale czym ty sie Przejmujesz kobito! Ja nigdy nawet nie czytalam tego opisu co lekarz po usg pisze i nie slucham ile wazy maluch to nie ma prawie nic wspolnego z prawda! Kazdy sprzet moze sie Pomylic do 400g! Wiec jAsne ze za kazdym razem wyjdzie zupelnie inny wynik.

Co do cukrzycy to z doswiadczenia swojego i innych dziewczyn wiem ze cukrzyca mocno narasta wraz z wiekiem ciazy i juz sie pytalam w dwoch szpitalach czy mi zrobia cc w zwiazku z chorym kregoslupem, pierwszym cc 2 lata temu i cukrzyca i jeszcze podejrzeniem wady serca u dziecka! Ale nie oczywiscie zaden lekarz nie uwaza ze sie nadaje na cc i wywolywac beda jak najbardziej tylko w 39 tyg mi zrObia usg zeby sprawdzic jak sie ma szef i wtedy sie dowiedza ile oksy moga Podac- tak mowily 2 panie doktor. Ale Od 2 dni mnie rwie tez szef wiec moze nie jest dobrze:) no zobaczymy jak to bedzie.

kurcze ja znowu mysle ja u mnie jest cos nie tak.... a oni tu k...a tasiemka brzuch mierza...........:no::wściekła/y:

U mnie też mierzą brzuch taśmą;-). I ostatnio lekarka stwierdziła, że jej się pomiar nie do końca podoba (za mały) i w związku z tym na nadprogramowe usg mnie wysyła. Więc widocznie to mierzenie taśmą ma jakiś jednak sens.

przedewszystkim jakis grzybek mnie lapie... chyba grzybek bo nigdy wczesniej nie mialam nic takiego(ale tu mniedzy nogi nikt nie zaglada), a pozatym jesli moja dzidzia jest mniejsza albo jesli mam za malo/za duzo wod no cokolwiek przeciez oni tu nic nie sprawdzaja.... jezeli szyjka mi sie skraca itp...??

U mnie też mierzą brzuch taśmą;-). I ostatnio lekarka stwierdziła, że jej się pomiar nie do końca podoba (za mały) i w związku z tym na nadprogramowe usg mnie wysyła. Więc widocznie to mierzenie taśmą ma jakiś jednak sens.

hmmmm w jakim celu właściwie się mierzty brzuszek ? Przecież każ∂a kobieta "rośnie" inaczej.... są jakieś normy ?

reklama
przedewszystkim jakis grzybek mnie lapie... chyba grzybek bo nigdy wczesniej nie mialam nic takiego(ale tu mniedzy nogi nikt nie zaglada), a pozatym jesli moja dzidzia jest mniejsza albo jesli mam za malo/za duzo wod no cokolwiek przeciez oni tu nic nie sprawdzaja.... jezeli szyjka mi sie skraca itp...??
Kurcze, na grzybka to trzeba coś brać ... nie możesz iść z tym do lekarza ? choćby internisty... to UK to taki dziki kraj ?! .... Głowa do góry!

Do góry