reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

dziekuje, dziekuje, dziekuje!!
Tak musze przyznac , ze bardziej spokojna jestem po tym usg ;-)
Nie moge przestac go podziwiac, ze juz taki duzy i 'dzidziusiowy' :-)

reklama
Angel - super, że takie dobre wiadomości!!no i cudne zdjecia.. szkoda tylko że nie udało się między nóżki zajrzeć ;):) z ciekawości - do kogo do gina tu w PL chodzisz?

Angel - gratulacje! Piękne zdjęcia.

powiedz mi jak to jest po takim znieczuleniu ? tzn jak to wyglada w ogole ? bo ja mialam tylko ogolne znieczulenie po paru godzinach kazali mi wstac i isc a podobno po tym zewnatrz oponowym to trzeba iles tam godzin lezec plackiem ?

Znieczulenie podpajęczynówkowe do cc (nie jest to zewnątrzoponowe) jest w kręgosłup - najpierw znieczulają miejsce wkłucia, a potem robią wkłucie, więc jest bezbolesne. Znieczulone masz wszystko od pasa w dół, więc nogi są bezwładne, zakładają cewnik. Leży się po tym przez 8 godzin, a po tym czasie zdejmują cewnik i każą wstać. Miałam to znieczulenie dwa razy (raz przy zabiegu) i po podaniu cała się trzęsłam - było mi zimno - to też jest normalna reakcja. Z tego co pamiętam, to uczucie bezwładu mijało po ok. 6-ciu godzinach, ale podobno może minąć już po 4-ech. Cóż. Nie jest to fajne uczucie leżeć i nie móc się ruszyć, ale wszystko jest do przeżycia jak wiadomo. Najlepiej się przespać w tym czasie, żeby czas szybciej minął - ja niestety nie sypiam w dzień, więc było mi ciężko.

ja po wizycie troszkę zawiedziona - to dziecko tak samo wstydliwe jak i Jagoda była....całe 10min mimo szturchanka i głaskanka dzidziuś był odwrócony plecami i miał nas wyraźnie w tyle:confused: ale ważne że wszystko dobrze, główka w normie, waga ok 150g (czyli wychodzi że dobry 16tydz,lekarz stwierdził,że dziecko jest większe niż mniejsze i że jest ok:) a i że jestem stworzona do chodzenia w ciąży i do rodzenia dzieci,bo jak on żyje to nie miał tak bezproblemowej baby w ciąży:p <z Jagodą wsio było ok i teraz też jak na razie nic złego się nie dzieje, no i on jest zachwycony,że rodziłam 1wsze naturalnie,bo teraz zazwyczaj są cesarki na życzenie i teraz też wie,że chciałabym rodzić sn jak się da. No i wczoraj wyjątkowo miałam mężusia ze sobą więc może dzieć nie chciał pokazać tatuśkowi co ma między nóżkami??

ola - najważniejsze że małe zdrowe i ładnie rośnie :) i super że tak dobrze ciąże znosisz!! a płeć pewnie poznacie na następnym usg... no najpóźniej przy porodzie ;)

reklama
Do góry