reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

dziekuje, dziekuje, dziekuje!!
Tak musze przyznac , ze bardziej spokojna jestem po tym usg ;-)
Nie moge przestac go podziwiac, ze juz taki duzy i 'dzidziusiowy' :-)

reklama
Angel - super, że takie dobre wiadomości!!no i cudne zdjecia.. szkoda tylko że nie udało się między nóżki zajrzeć ;):) z ciekawości - do kogo do gina tu w PL chodzisz?

Angel - gratulacje! Piękne zdjęcia.

powiedz mi jak to jest po takim znieczuleniu ? tzn jak to wyglada w ogole ? bo ja mialam tylko ogolne znieczulenie po paru godzinach kazali mi wstac i isc a podobno po tym zewnatrz oponowym to trzeba iles tam godzin lezec plackiem ?

Znieczulenie podpajęczynówkowe do cc (nie jest to zewnątrzoponowe) jest w kręgosłup - najpierw znieczulają miejsce wkłucia, a potem robią wkłucie, więc jest bezbolesne. Znieczulone masz wszystko od pasa w dół, więc nogi są bezwładne, zakładają cewnik. Leży się po tym przez 8 godzin, a po tym czasie zdejmują cewnik i każą wstać. Miałam to znieczulenie dwa razy (raz przy zabiegu) i po podaniu cała się trzęsłam - było mi zimno - to też jest normalna reakcja. Z tego co pamiętam, to uczucie bezwładu mijało po ok. 6-ciu godzinach, ale podobno może minąć już po 4-ech. Cóż. Nie jest to fajne uczucie leżeć i nie móc się ruszyć, ale wszystko jest do przeżycia jak wiadomo. Najlepiej się przespać w tym czasie, żeby czas szybciej minął - ja niestety nie sypiam w dzień, więc było mi ciężko.

ja po wizycie troszkę zawiedziona - to dziecko tak samo wstydliwe jak i Jagoda była....całe 10min mimo szturchanka i głaskanka dzidziuś był odwrócony plecami i miał nas wyraźnie w tyle:confused: ale ważne że wszystko dobrze, główka w normie, waga ok 150g (czyli wychodzi że dobry 16tydz,lekarz stwierdził,że dziecko jest większe niż mniejsze i że jest ok:) a i że jestem stworzona do chodzenia w ciąży i do rodzenia dzieci,bo jak on żyje to nie miał tak bezproblemowej baby w ciąży:p <z Jagodą wsio było ok i teraz też jak na razie nic złego się nie dzieje, no i on jest zachwycony,że rodziłam 1wsze naturalnie,bo teraz zazwyczaj są cesarki na życzenie i teraz też wie,że chciałabym rodzić sn jak się da. No i wczoraj wyjątkowo miałam mężusia ze sobą więc może dzieć nie chciał pokazać tatuśkowi co ma między nóżkami??

ola - najważniejsze że małe zdrowe i ładnie rośnie :) i super że tak dobrze ciąże znosisz!! a płeć pewnie poznacie na następnym usg... no najpóźniej przy porodzie ;)

reklama
Do góry