reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

ciekawe dlaczego cukier masz wyższy, nie zajadasz się więcej słodyczami?:

Nie właśnie nie szczególnie ... ale może dlatego że zjadłam pół precla, a badanie powinnam mieć na czczo ... Lekarka powiedziała że możliwe choć nie powinno to zmienić wyniku badań ...
Nie wiem jak teraz wytrzymam do badania bez jedzenia :-( słabo mi się robi od razu , a nieraz trzeba czekać i godzinę jak jest duża kolejka

reklama
Mini Marcel jest tak zaaferowany tym ze bedzie mial rodzenstwo, ze rozpowiada komu sie tylko da... a wczoraj byl ze mna na USG i jak sie dowiedzial ze bedzie mial brata to skakal z radosci bo od samego poczatku zamawial braciszka :)

Ja nie wspominam źle obciążenia glukozą - fakt, smaczne to nie jest, dla mnie jak zawiesina wody z cukrem pudrem, ale można wypić. Ja miałam też dwa razy, bo chodziłam do dwóch lekarzy i jedna mi dała 50g, a druga stwierdziła, ze powinno być 75g i pobranie krwi po godzinie i po dwóch.

Ewka super !!! Na pewno będziesz miała super pomoc przy dzidziusiu :-)

Doris ja też miałam raz 50 raz 75 ...
A mnie strasznie mdliło po tym i nawet cytryna nie pomagała . Musiałam zatykać nos jak piłam żeby nie zwymiotować bo parę razy mnie pociągło blllleeeeeeeeeeeeeeeee

super że wieści z wizyt sa pozytywne

oj szybko czas leci,zanim się obejrzymy to już do porodu będziemy się zbierać...

Ewa moja Klaudia miała 7 lat jak się urodziła Aga także podoba różnica
gratuluje drugiego synka

u mnie zdania są podzielone,zobaczymy :-D

co do obciążenia glukozą to nic dobrego,ohydne to jest,nie wiem jak dam sobie z tym radę,bo ja teraz słodkości prawie zero,a jak kawę przesłodzę czy herbatę to mnie mdli

ja się będę bała tego obciążenia:) pamiętam że ledwo dałam radę wypić, a jak wypiłam to myślałam że zemdleję. A po tych dwóch godzinach ledwo do laboratorium doszłam, bo z głodu myślałam że zejdę ;)

tricia - przy pierwszym badaniu poziomu cukru na czczo normalnie z krwi, a po 20 tyg (zdaje się że ok 25tyg??) jest obciążenie glukozą - wypija się roztwór glukozy 50g lub 75g... trzeba spokojnie siedzieć żeby glukoza działała w organizmie;) potem pobierana jest krew albo: po godzinie i po dwoch, albo po dwoch, albo po godzinie (zależy od lekarza i "dawki" glukozy
ja przy Tymku miałam 75g i badanie po dwóch godzinach, ale wiem że czasem jest 75g i badanie po godzinie i po dwóch, albo 50g i badanie po godiznie...

reklama
Czesc dziewczyny, ja rowniez bylam dzis u lekarza na usg 4d ;) Wszystkie wady, ktore da sie wykluczyc na tym etapie (13 tydz 6 dz) zostaly wykluczone, dziecko jest zdrowe, rozwija sie prawidlowo no i lekarz powiedzial, ze jak na jego oko to daje 80% na chlopaka, takze bardzo sie cieszymy ze wszystko ok ;) Nasz maly to chyba bokser tak wymachiwal raczkami, pokazal nam sie caly i przod i tyl, i poszedl sobie spac ;) cos wspanialego, no i dostalismy plytke na pamiatke.

Do góry