reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Dziewczyneczki melduje sie, ja w dwupaku jeszcze. U mnie w jak najlepszym porzadku. Powiedzieli ze jak do poniedzialku nie urodze, to beda wywolywac. W koncu jakis konkret ;) pozdrawiam radosnie

lastpetunia na to dobre wieści. :tak:

Kasiulka !
fajnie, ze wiesz juz na czym stoisz. Trzymam kciukaski za Ciebie i maluszka, a tymczasem biegaj po schodach :-D:-D

Dzięki dziewczyny! Chciałabym do następnego piątku wytrwać bo krew i siusiu muszę jeszcze w poniedziałek zrobić :) ale jż skurczybyki dają o sobie znać więc zobaczymy :)

udorka ja chodzę do gina na nfz i miałam usg robione tylko 2 razy usg ale w między czasie chodziliśmy z męzem jeszcze prywatnie zobaczyc jak tam sie mała nasz miewa, wizyty u gina na poczatku miałam co 3-4 tyg a pozniej juz co 2 ze względu na ciąze zagrożona ale na szczescie od samego poczatku rozwija sie prawidłowo, co to ułożenia dziecka to do 36tc dziecko może sie obracac jeszcze ale mogło tak sie zdarzyć że było juz główką do dołu i sie przekreciło a teraz jest główka do góry, może wybierz sie jeszcze na usg prywatnie do jakiegos gina i sie dowiesz co i jak. Ja też na żadne KTG nie chodzę, miałam tylko robione jak leżałam w szpitalu z podejżeniem cholestazy ciążowej, dziewczyny przeważnie lataja co jakis czas na usg itp jak chodzą prywatnie a na nfz przysługuje tylko 3 usg w całej ciązy.

Ostatnia edycja:
Kaisulka wkoncu jakies wiesci :-) Snilas mi sie dzis i myslalam, ze rano beda juz jakies wiesci PO :dry: No ale takie to tez dobre wiesci , max kilka dni i Grzesiu jest z nami :-) Trzymajcie sie dzielnie!

Lastpetunia ja czuje, ze polecisz za niedługo :-p

reklama
udorka ja też uważam, że jeśli masz wątpliwości to idź na USG prywatnie. zawsze będziesz spokojniejsza, chociaż mi połozna mówiła, że oni sa w stanie nawet bez USG stwierdzić jak maluszek jest ułozony przy porodzie.

lastpetunia z tymi badaniami na nfz to jest w cały świat. ja na ktg latam, ale własnie na nfz i z tego co widze to dziewczyny od mojej gin tez latają. ja do gin chodziłam i prywatnie i na nfz, koncówke tylko na nfz. nie wiem tylko czy to dotyczy konkretnej sytuacji, ja mam np. w zaleceniach kontrole jak się to ładnie nazywa "dobrostanu płodu". z tego co wiem, jak się dostaje, a przynajmniej powinno dostać taka rozpiske badań w ciązy to po 40 tygodniu to ktg powinno byc chyba co 2-3 dni robione.

Do góry