reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Atan kurcze ale tej twojej Amelce sie spieszy :p sama bym sie denerwowała jakby była w takiej sytuacji i juz sama bym chciała zeby miec mała przy sobie, no ale tak jak Angel napisała przepis działaj dzisiaj wszystko po kolei i może cos to da :)) a co do skurczy to widac ze jakies małe były :))

reklama
Atan no to seksik, brodawki, ciepła kapiel - trzeba Amelke zchęcic do opuszczenia milutkiego brzuszka ;-) wszystko gotowe, tylko czekac na skurcze ;-)

Kamilka no to kawałek masz do szpitala, ale to z godzinka drogi, więc jak pojawia sie w miare regularne skurcze hop siup i jedziecie, chyba, że szybko będzie sie zmniejszać czas między skirczami, to szybciej wyjdzeiecie i już - spokojnie zdążysz :tak:

ja mam 30 km do szpitala gdzie chce rodzić, jakiec 30-35 minut drogi, chyba że będzie duzo sniegu padac, to będzie trzeba jechac bocznymi drogami, bo na głównej trasie jest mega górka, pod która tiry nie daja rady podjechać :sorry2:

Atan no to generalnie dobrze jest, tylko to wielkie czekanie - no nie chce Amelka przyjść nie wystrojona :sorry2: Proponuję wyłączyć kompletnie myślenie o porodzie, znaleźć sobie ciekawe i wciągające zajęcie i niech samo przyjdzie ;-)

atan Amelce sie niespieszy musisz znia porozmawiac ;) moze poslucha i wyjdzie :) ja ci proponuje wszytskie sposoby co angel mowila + dlugiiiii spacerek :) i powinno sie ruszyc a jak nie to niesety zostaje czekanie ;)

Atan no to Twoje dziecko serio chyba nie lubi zimy, a może na śnieg czeka :-D. Jedno najważniejsze żeby było wszystko dobrze i za to trzymam kciukasy.

a ja po KTG, wyszło takie sobie, czekam na następne i wtedy będzie decyzja co dalej. generalnie jakaś wymeczona jestem i mam troszke dośc wszystkiego, wczoraj zaliczyłam krzyżowe i zdaje sobie sprawę z tego, że to tylko przedsmak tego co może być, a miałam dość totalnie. no nic czekam i się zobaczy.

Atan no to Twoje dziecko serio chyba nie lubi zimy, a może na śnieg czeka :-D. Jedno najważniejsze żeby było wszystko dobrze i za to trzymam kciukasy.

a ja po KTG, wyszło takie sobie, czekam na następne i wtedy będzie decyzja co dalej. generalnie jakaś wymeczona jestem i mam troszke dośc wszystkiego, wczoraj zaliczyłam krzyżowe i zdaje sobie sprawę z tego, że to tylko przedsmak tego co może być, a miałam dość totalnie. no nic czekam i się zobaczy.

Nefi trzymaj się dzielnie :-(
Ja sie boje... porod sie zacznie niech sie dzieje co chce zobaczymy jak bedzie..
ale boje sie 'przepowiadajacych' krzyzowych po tym co mnie spotkalo w Polsce :-(
Nie zniose tego przeciez psychicznie juz :-(

Angel dobrze bedzie, ja tam trzymam kciuki za nas wszystkie. Krzyzowe fakt sa do d*** bo nic na to nie pomaga, no moze poza delikatnym masazem dołu pleców, ale to tez tak w sumie niewiele daje.

atan brakiem skurczy się nie przejmuj ... widziałaś jak to było u Kasiurek na KTG nic a kilka godzin później była po wszystkiemu :-D

nefi wierzę Ci że już masz dość tej końcówki . Kiedy masz następne KTG ??

reklama
Do góry